středa 16. října 2013

Na Mělník přijela dělat volební kampaň ODS.




Mám nějak štěstí na to, že kdykoliv jdu za povinnostmi či volnočasově skzre centrum našeho města, tak se občas překvapivě objevím u nějaké akce. I dnes ve 14 hodin tomu nebylo jinak a na náměstí právě začínal volební mítink ODS. Tentokrát jsem však šel bohužel za povinnostmi a ani sem neměl fotoaparát.

Když jsem jednu povinnost odbyl a měl jsem cestu opět kolem, tak jsem již mohl konstatovat, že zde v 15 hodin proběhl nějaký krátký projev ( ten jsem slyšel z Prasečáku) a poté tu vystupoval nějaký písničkář. Vedle toho velkého auta stálo několik lavic, stánek s modrými pouťovými balonky s bílým nápisem ODS a snad nějaký ten stánek s občerstvením. Odhadem přihlíželo asi 20 diváků, ale některé tváře patřily různým funkcionářům. Ze směru od Pražské brány zastavovaly dvě studentky s úsměvem kolemjdoucí a nabízely jim letáčky s volebním programem.

 Podle svého programu jsem měl konečně po velmi dlouhé době posezeníčko v pivní svatyni, a když jsem v 15.45 spatřil opět scénu, tak se již lavice nakládaly do aut a z balkonu přihlížel dění starosta Ctirad Mikeš ( ČSSD) s několika dámami, aby se asi podíval, kolik, že se tam kolem bývalého starosty Neumana ( ODS) sešlo lidí. Bohužel jsem měl ještě další povinnost a obával jsem se, že už žádný obrazový materiál nestihnu. To se v podstatě vyplnilo, protože, když jsem v 16.45 dorazil konečně s fotákem, tak velké auto již odjíždělo a před Beránkem bylo prázdno.


Nicméně, jak vidíte, tak  Soutok byl zase u toho :-) a nějaké záběry přece jen pořídil ;-).


A k tomu myslím i stručnou reportáž z pohledu diváka.


Tady je ten balkon, kde stál v 15.45 starosta a kam nyní tak krásně svítí slunce na vlajku naší země a spojené Evropy.


A že bylo opravdu 16.45 SELČ, když mítink skončil, tak to dokazuje první fotka Soutoku našich slunečních hodin i s vrženým stínem. Kdo se trochu vyznáte ve znameních zvířetníku, tak vidíte, že je neukazuje délka stínu. Ale, jak sem již psal posledně, tak si rád počkám na nějaký článek o nových hodinách z řad povolaných.


SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat