pátek 4. října 2013

Neznámé městečko u Pardubic bude provozovat vlastní rozhlasovou stanici na VKV!!!


Kmitočet 93.2 MHz, výkon 100 W. To jsou parametry pro 8 letou licenci s možností prodloužení, kterou udělila rada RRTV téměř neznámému městečku Luže nedaleko Vysokého Mýta u Pardubic. Celý článek zde na: http://www.digizone.cz/clanky/mesto-luze-bude-mit-vlastni-radio-ziskalo-frekvenci-pro-vkv-s-vykonem-100-w/

Jsou tomu více než dva roky, co jsme se na blogu Rádia Mělník dočetli, že se pravděpodobně nepodaří prosadit v našem městě nějaké vlastní vysílání do eteru na VKV, a tak mělnická redakce rádia, se nějakým způsobem podílí na zpravodajství z našeho města a programu mladoboleslavského rádia Jizera, které tu sice bylo již dříve mnohdy slyšet tuším na frekvenci 105.7 MHz, ale od ledna 2012 vysílá stanice i z nějakého místního vysilače kdesi přímo v Mělníku na frekvenci 107.1 MHz.

Také Soutok původně vznikl za účelem vytvoření rádia, ačkoliv pouze internetového. Z tohoto důvodu mě nesmírně zaujala poměrně stručná zpráva, která vyvrací všechny současné dosavadní teorie. Považte, že i jakýsi  městys může tedy mít svoji stanici na VKV, byť s nevelkým výkonem a zřejmě i malým dosahem. Co vlastně bude stanice vysílat, není ani momentálně širší veřejnosti známo, avšak takové překvápko stojí za zveřejnění. Stejně tak, se jen těžko dozvíme důvod takového činu RRTV, ačkoliv je fakt, že jde o lokalitu mnohem méně zamořenou tuzemským rozhlasem, než je okolí Prahy. Naposledy podobně, ikdyž méně překvapivě, překvapila stanice Sázava ze Zruče nad Sázavou, kterou lze v některých lokalitách Mělníka přijímat i přes majoritu pražských a severočeských stanic. K nejvzdáleněnjším tuzemským soukromým stanicím, které jsou na Mělníku na VKV slyšet patří Rádio Faktor České Budějovice a Hitrádio Vysočina z Jihlavy ( Vysočina  příležitostně).

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat