pondělí 7. října 2013

Mekkou pivních speciálů v Mělníku je Němý Medvěd. Mekkou piva je Oktoberfest.


Pivo je českým národním nápojem a tak jistě v nedávné minulosti potěšilo nejednoho degustátora zlatavého moku v Mělníku, že i tady máme snad jakýsi svatostánek piva, když už jsme o domácí pivovary zde i v blízkém okolí přišli a nové zde zatím na rozdíl odjinud nevznikly. Tedy, nesmím opomenout, že právě Němý Medvěd vaří svůj speciál a jeho stránky s pivem zrovna na čepu jsou zde na http://www.nemymedved.cz/. Věnoval jsem tomu na Soutoku článek http://soutok.blogspot.cz/2012/12/na-melniku-se-prepisuji-dejiny.html .

 A protože máte články o pivu a pivních festivalech velmi rádi a umísťují se ve sledovanosti hned za panem Lobkowiczem, povodněmi a filmem, tak asi nastal správný čas nahlédnout také trochu do té mezinárodní pivní svatyně v Mnichově, kde včera skončil právě ten nejslavnější festival piva.
Všechny snímky jsou z hlavního stanu Wiesen, který celých 14 dní bujel výbornou náladou a cinkot tupláků se mísil s vůní pečených kuřat. Jak vidíte na třetím snímku, tak vánoční prskavky byly jakýmsi finišem festu zde ve stanu.





SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat