neděle 19. května 2019

Poslední májový víkend patří Muzejní noci a 3. Pivnímu festivalu Mělník. Podívejte se na fotky z loňska a zavzpomínejte tím vedle festu i na promenádu kočárků. V Lysé nad Labem je výstava Natura Viva. Mšensko na konci května.


Milí čtenáři,
jaro je již v plném proudu, byť jsme loni měli touto dobou již pořádné tropické pařáky a před námi jsou akce, které se těší na Mělníku obrovské popularitě. Tou první je již 3. ročník Pivního festivalu Mělník a následuje jí snad největší pecka, kterou je Mělnický okruh.

Jenže, nelze samozřejmě přeskakovat víkendy a je třeba brát věci tak, jak jsou po sobě. Na co se tedy můžete těšit ? Tak především je to už v pátek Muzejní noc. Loni jsme tu měli takové krásné oslavy, které ulétly, jak voda a přitom to bylo pěkné pokoukání. Dovolte mi tedy, abych vás následujícím odkazem vrátil o rok zpět ....

http://soutok.blogspot.com/2018/05/tolik-fotografu-na-jednom-kousku.html


.... a zde je jen několik fotografií z této nádherné loňské akce, která se povedla po stránce počasí i zájmu široké veřejnosti.






A dostáváme se k prvnímu velkému hitu nejkrásnějšího měsíce roku. Také jsem si dovolit sem dát obrázky z loňského roku, abychom se trochu natěšili. Akce bude probíhat až do 22 hodin, tak si ji myslím může užít každý, kdo nepojede někam jinam.

















Pivovary, které to u nás zkusily, tak se tu zabydlely a mnohé jsou tu již potřetí. Akce není jen ochutnávkou piv, ale výborným důvodem k setkávání přátel a nezřídka prohodíte milá slova i s lidmi, které ani neznáte. Však k nám někteří přijíždí třeba i z Prahy.


A pokud nestihnete Mělník, tak za týden můžete navštívit Neratovice.

Natura Viva 2019

středa 22. – neděle 26. května 2019
24. mezinárodní výstava myslivosti, rybářství, včelařství a pobytu v přírodě

Lysá nad Labem nabízí na konci května jednu výstavu, ale myslím, že může leckoho potěšit.



A na závěr dnešního článku jsem si nechal Mšeno.

Kalendář akcí na květen. Mšensko.


24.05.2019  Noc kostelů ve Mšeně - odpolední happening, koncert barokní hudby
25.05.2019  PROŠLÁPNI SI CESTU!  Procházka po stávajících a nově oživených cestách v Lobči
25.05.2019  Dětský den v Debři - Pohádkový les

A pár větiček úplně nakonec článku. Pokud sledujete facebook lodi Bohemia, která míří z Prahy na východ Slovenska, tak vězte, že už dva dny vůbec neaktualizovali. Loď Rio 2, se blíží k Rýnu, ale zase nefunguje kamera, což rozhořčilo některé fanoušky, neboť prý úsek za městečkem Münster má na kanále několik nižších můstků a divák prý přijde o zajímavé chvíle. A kritika se snáší i z řad majitelů internetových rádií, kteří se buď nemohou připojit k síti, nebo jim nejdou některé stanice.

Inu, náš svět je dnes samá technika a ta bohužel není rozhodně bezchybná.


Tak ať se vše vydaří a zdraví slouží !!!

Žádné komentáře:

Okomentovat