úterý 7. května 2019

Mělnický okruh je již za necelý měsíc ! Na tři dny bude v centru města jakákoliv doprava vyloučena.Prosba o shovívavost, trpělivost a ohleduplnost k účastníkům akce, vstupné a pěší přechodové lávky. Blíží se možná poslední sklepy.


A mám tu letos již druhý článek, který vnáší další světlo k připravované velké akci. Posledně jsme si představili časový rozvrh závodu i plán okruhu a dnes je potřeba se seznámit se vstupným, zjistit, jak to bude s přechody a hlavně cítím téměř jako naléhavé trošku pomoci s organizací a upozornit zejména vás, kteří žijete ve zmíněných ulicích centra města, abyste našli pochopení pro akci, která našemu městu dělá velkou reklamu a případně si přeparkovali své automobily mimo oblast dění. Děkuji jménem pořadatelů, závodníků i diváků. Snad se zlobit  za můj samozvaný počin nebudou :-).

Následné info je převzato ze stránek http://www.melnickyokruh.cz/








V článku https://soutok.blogspot.com/2019/04/dalsi-stredoveky-sklep-v-kvetnu-bude-uz.html

jsem detailně popsal situaci kolem středověkých sklepů v centru města. A protože se nám 18. květen již velmi velmi přiblížil, tak je na čase si znovu představit akci, která může být klidně poslední. O mělnické podzemí je podle ohlasů místních lidí i turistů, se kterými občas zejména za zámkem hovořím  zájem velký, a svědčí o tom i již mnohokrát zveřejněné přehledy návštěv v celé řadě médií, ale na obou vlivných stranách ( radní i majitelé) vládne poklid.


Den otevřených dveří mělnického podzemí

Sklep domu „U Zlatého beránka“ čp. 10 na náměstí Míru


JUDr. Petr Kowanda a Mělnický osvětový a okrašlovací spolek (MOOS) Vás zvou na prohlídku části mělnického podzemí, které dosud nikdy nebylo pro veřejnost přístupné. V sobotu 18. května 2019 od 9:00 do 17:00 hodin budou mít zájemci možnost poprvé a pouze na jeden den navštívit dvoupatrové sklepení starobylého domu „U Zlatého beránka“ čp. 10 na náměstí Míru.

Pod tímto historickým domem byla v minulých letech objevena zasypaná schodiště vedoucí do nižšího patra s dalším labyrintem podzemních prostor, které zde tvoří dokonce i malý okruh. Po dobu několika let probíhalo jejich čištění od odpadků a suť musela být ručně vynášena na povrch do přistavených kontejnerů. Všechny takto vyčištěné chodby si budete moci tento den prohlédnout.
Opět doporučujeme, aby si návštěvníci přinesli s sebou baterky. Přístup bude volný průběžně po celý den, neděláme žádné rezervace ani objednávky vstupenek. Prohlídku lze absolvovat i s dětmi.

Martin Klihavec, předseda MOOS.



Žádné komentáře:

Okomentovat