pátek 10. května 2019

Regionální muzeum Mělník je opět nominováno v soutěži Muzeum roku. Mezinárodní den muzeí společně se sklepy. Se startem MS v hokeji vznikla nová rozhlasová stanice. Společnost Teleko Příbram přeladila svůj multiplex vysílající z Milešovky a vytvořila tak nové možnosti dálkového příjmu.


Dnešní článek je takovou malou oslavou Regionálního muzea Mělník, které si vede i dle mých osobních zkušeností velmi dobře, opět bylo nominováno do soutěže a zároveň vás tímto prvně pozývám i na Mezinárodní den muzeí.

Kdo jde s dobou, tak už nekupuje běžné FM ( VKV) rádio, ale aspoň DAB+ rádio. A s tím se dá dělat plno praktických i zábavných věcí. Tou první praktickou věcí je, že pokud nebudete koukat z nějakého důvodu na hokej v televizi, tak se opět objevuje nová stanice, která by se měla věnovat rozhlasovým sportovním přenosům. Více v závěru článku.

Regionální muzeum Mělník, p. o. je opět nominováno v soutěži Muzeum roku portálu www.do-muzea.cz!


V minulém roce Regionální muzeum Mělník, p. o. získalo titul Muzeum roku v celorepublikové návštěvnické soutěži portálu do-muzea.cz. V roce 2017 obsadilo stříbrnou příčku a letos je opět mezi sedmi nominovanými institucemi!

Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne ve Smetanově síni Obecního domu ve čtvrtek 16. 5. společně s předáním cen Národní soutěže muzeí Gloria musaealis.
Návštěvnická soutěž vznikla jako součást mediální kampaně Národní soutěže muzeí Gloria musaealis, která je významným odborným oceněním muzejní práce.

 Čtvrtý ročník soutěže probíhal od 1. dubna 2018 do 31. března 2019 na portále do-muzea.cz, jehož provozovatelem je Národní muzeum a který vznikl ve spolupráci s Asociací muzeí a galerií ČR, z. s.
18. 5. Mezinárodní den muzeí - vstup volný Regionální muzeum Mělník se připojí k oslavám Mezinárodního dne muzeí. V tento den je vstup do stálých expozic i na výstavu Nespoutaná řeka zdarma! Těšíme se na Vás!
-KrF-

Jenom připomínám, že ve stejném termínu bude v centru města probíhat již avizovaný Den otevřených dveří mělnického podzemí.

http://soutok.blogspot.com/2019/05/melnicky-okruh-je-jiz-za-necely-mesic.html





Nabídka v multiplexu ČRo  12C, který šíří své vysílání současně z vysilačů Buková hora ( Ústí nad Labem), Praha-Mahlerovy sady a Černá hora ( Trutnov) se nám rozrostla o jeden nový program Radiožurnál Sport a rozšířila svoji nabídku na 15 programů.

Pořady na stanici najdete na:
https://radiozurnal.rozhlas.cz/

Kompletní nabídka programů v multiplexu 12C. Všechnu regionální tematiku z jiných částí ČR můžete samozřejmě přijímat i u nás.

CRo-RADIOZURNAL  80 kbps DAB+/HE-AAC v1 Stereo
CRo-DVOJKA  80 kbps DAB+/HE-AAC v1 Stereo
CRo-VLTAVA  80 kbps DAB+/HE-AAC v1 Stereo
CRo-PLUS  48 kbps DAB+/HE-AAC v2 Stereo
CRo-REGION  48 kbps DAB+/HE-AAC v2 Stereo
CRo-PLZEN  48 kbps DAB+/HE-AAC v2 Stereo
CRo-BRNO  48 kbps DAB+/HE-AAC v2 Stereo
CRo-OSTRAVA  48 kbps DAB+/HE-AAC v2 Stereo
CRo-VYSOCINA  48 kbps DAB+/HE-AAC v2 Stereo
CRo-JUNIOR test  48 kbps DAB+/HE-AAC v2 Stereo
CRo-DDUR test  80 kbps DAB+/HE-AAC v1 Stereo
CRo-JAZZ test  80 kbps DAB+/HE-AAC v1 Stereo
CRo-REGINA DAB  48 kbps DAB+/HE-AAC v2 Stereo
CRo-RETRO test  48 kbps DAB+/HE-AAC v2 Stereo
CRo-WAVE test  80 kbps DAB+/HE-AAC v1 Stereo


Z důvodu mezinárodních úmluv došlo  v tomto týdnu k přeladění multiplexu 10A na Milešovce ( společnost Teleko) na 6D . To způsobilo poprask u fanoušků dálkového příjmu, kteří si ve Středočeském kraji brousili zuby na možný občasný záchyt zde prvního rakouského multiplexu z vysílače Linz - Lichtenberg o výkonu 10kW, který má být spuštěný 28. května a nachází se asi 220 km od Mělníka.

Po uvolnění původního 10A, se však ukázalo, že zde vysílají vysilače z oblasti Alp pro takzvané Horní Bavorsko a Dolních Franků, což je oblast sousedící s Hesenskem. A tak je tu nová výzva a možnost ulovit za velmi příznivých podmínek vysílače ze vzdálenosti nejméně 300 km.

Podle lovců vybavených směrovou anténou byl již zaznamenán příjem a rozezvučely se dočasně stanice trošku exotických názvů. U nás je 10 A zatím naštěstí obsazeno vysílačem společnosti RTI nízkého výkonu 200W kdesi v Plzni na Borech, a tak šance samozřejmě žije.


Přehled všech stanic v multiplexech České republiky: http://www.digitalradiodab.cz/rozhlasove-stanice.html

Nabídka společnosti Teleko v muxu 6D nabízí u nás příjem především pěti soukromých stanic.


RADIOZURNAL  72 kbps DAB+/HE-AAC v2 Parametric Stereo
DVOJKA  64 kbps DAB+/HE-AAC v2 Parametric Stereo
REGINA DAB  72 kbps DAB+/HE-AAC v2 Parametric Stereo
VLTAVA  72 kbps DAB+/HE-AAC v2 Parametric Stereo
D-DUR  72 kbps DAB+/HE-AAC v2 Parametric Stereo
JAZZ  72 kbps DAB+/HE-AAC v2 Parametric Stereo
RADIO JUNIOR  64 kbps DAB+/HE-AAC v2 Parametric Stereo
RADIO PLUS  56 kbps DAB+/HE-AAC v1 Mono
RADIO WAVE  72 kbps DAB+/HE-AAC v2 Parametric Stereo
CRo-Radio Retro  56 kbps DAB+/HE-AAC v2 Parametric Stereo



SAMSON digital  64 kbps DAB+/HE-AAC v2 Parametric Stereo
Radio PROGLAS  64 kbps DAB+/HE-AAC v2 Parametric Stereo
DAB plus TOP40  64 kbps DAB+/HE-AAC v2 Parametric Stereo
PIGY RADIO  64 kbps DAB+/HE-AAC v2 Parametric Stereo
SEEJAY RADIO  64 kbps DAB+/HE-AAC v2 Parametric Stereo



Žádné komentáře:

Okomentovat