středa 15. května 2019

Umělecký mlýn Liběchov otvírá v květnu a v červnu opět každou sudou sobotu a neděli. Svatodušní pouť v Liběchově bude v sobotu 8. června. Druhý červnový víkend bude patřit již 21. Mělnickému Vrkoči.


Pojďme se také trošku podívat, co se děje v našem nejbližším městečku, které se našeho Mělníka téměř dotýká. Vždyť tam hýbou v současnosti  kulturní oblasti takové dvě veličiny, které si tu u nás pro množství akcí někdy ani neuvědomujeme a přesto je dobré již jen pro blízkou vzdálenost o nich vědět. Možná jsme již trošku pozapomněli na Umělecký mlýn, který je jediným mlýnem v našem okrese, který se zvedá z trosek věků.

A nejen, že se zvedá z trosek věků, ale na rozdíl od různých dalších mlýnů našeho okresu nabízí zájemcům pravidelné prohlídky, byť stále probíhá rekonstrukce a schyluje se i k pořádání kulturních akcí. Kdy se tedy můžete do mlýna podívat ? Podobně, jako v roce 2018.

Umělecký mlýn v Liběchově opět otvírá pro veřejnost  každou sudou sobotu a neděli ve 14 a v 16 hodin pro veřejnost. Práce na mlýně pokračují neskutečným tempem, včetně dalších aktivit .....

https://cs-cz.facebook.com/umeleckymlyn.libechov/

Právě probíhá bagrování náhonu

Článek Soutoku z prvního otevření mlýna veřejnosti  11. září  2017.....

https://soutok.blogspot.com/2017/09/mlyn-v-libechove-byl-mimoradne-prvne.html


Druhou hybnou pákou v Liběchově je spolek Liběchov sobě, který se podílí na pořádání Svatodušní pouti v sobotu 8. června, která není jen pro někoho třeba i zajímavou organizovanou sakrální poutí po křížové cestě, ale samozřejmě můžete vzít své děti na běžnou pouť s nabídkou pouťových atrakcí a navštívit kulturní program. Je velkou výhodou, že se akce koná až týden po Mělnickém okruhu a může být zajímavou alternativou trávení volného času i pro občany Mělníka :-).

http://kostelicek.eu/

Ještě si dovolím připomenout, že Liběchov se velmi pěkně presentuje při Dni evropského dědictví ( články zde) a došla ke mně i chvála ( osobně jsem shlédl několik fotografií) na pořádání  nedávné uplynulé akce Pálení čarodějnic


Na druhou stranu je třeba vědět i to, že ve stejném termínu bude na Mělníku probíhat již 21. ročník Mělnického Vrkoče, který nejen mě posledně tolik potěšil ( aspoň doufám :-)), ale tentokrát budou v sobotu na náměstí Míru a v neděli v radničním dvoře vystupovat soubory vyloženě z tuzemska.

http://www.melnickyvrkoc.cz/cast.html

 Přesto si myslím, že nabídka bude i tak dobrá a zase nás čeká těžké rozhodování. Vždyť člověk má tolik možností.

Od obyčejného lenošení a oddychu, přes rozhodování, kam, kdy a na jaké akce vyrazit, až po individuální zájmy.

Sice jsem to aktuální dění v rubrice zprávy na serveru Mělníček.cz  http://melnicek.cz/ odsunul opět někam na třetí až čtvrté místo, ale jednak to není zase tak daleko a hlavně je třeba, se pořád dívat tak trošku dopředu :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat