středa 3. října 2018

Na lokálce mezi Mělníkem, Mšenem a Mladou Boleslaví začala výluka. Výlukový řád platí také pro vlaky jedoucí z Mělníka do Prahy a zpět.



Na sklonku roku 2015 byla dokončena k radosti šíré veřejnosti  revitalizace lokální trati mezi Mělníkem a Mšenem, a tak vás možná udiví, že tu máme v průběhu tří let již snad druhou výluku, která se týká tohoto směru jízdy. Je to víceméně způsobeno tím, že trať mezi Mšenem a Mladou Boleslaví na svou revitalizaci stále čeká, a tak je  čas od času potřeba udělat na trati nějaké nezbytné práce.

Jak to souvisí s úsekem z Mělníka do Mšena ? Souvisí to tak, že je pro železniční dopravu uzavřena i  stanice Mšeno a zastávky mezi Mělníkem a Mšenem budou tedy obsluhovány náhradní autobusovou dopravou. A protože máme v současnosti v našem městě problémy se silniční dopravou, tak náhradní autobusové spoje nebudou odjíždět od budovy nádraží ČD, ale z autobusového nádraží. Výluka, ač kratší postihuje také úsek Mělník-Všetaty. Více v následujících odstavcích týkajících se v tomto sledu tratí 064, 076 a 072.

Podívejme se tedy nyní na nějaká data a na odkazy na výlukové řády:

Vážení cestující, Provozovatel dráhy SŽDC, s.o. informuje, ve dnech od 2. října od 0:00 až do 30. listopadu 2018 do 24:00 proběhne nepřetržitá výluka v úseku Mšeno – Mladá Boleslav hl.n. na trati 064. Zde najdete odkaz na výlukový řád mezi Mšenem a Mladou Boleslaví:

https://www.cd.cz/jizdni-rad/tratove-jizdni-rady/files/cz-k064-2018vyluka06.pdf

Z výše zmíněného důvodu proběhne tedy i výluka pro trať 076 mezi Mělníkem a Mšenem.

Vážení cestující, Provozovatel dráhy SŽDC, s.o. informuje, ve dnech od 2. října od 0:00 až do 30. listopadu 2018 do 24:00 proběhne nepřetržitá výluka v úseku Mšeno – Mladá Boleslav hl.n. na trati 064 a současně do 1. listopadu probíhá výluka jedné koleje mezi stanicemi Všetaty a Mělník. Z důvodu oprav i ve stanicích Mšeno a Všetaty budou autobusem NAD vedeny i spoje na trati 076 Mšeno – Mělník. 

Zde najdete výlukový řád pro trať 076 v úseku mezi Mšenem a Mělníkem, potažmo obcí Všetaty, kam byly letos premiérově prodlouženy některé spoje. Není bez zajímavosti, že autobusy náhradní dopravy budou končit místo u stanice Všetaty, u stanice Byšice.


https://www.cd.cz/jizdni-rad/tratove-jizdni-rady/files/cz-k076-2018vyluka01.pdf



Z výše uvedeného jste si všimli, že výluku máme také na trati 072 v úseku mezi Mělníkem a Všetaty.

Vážení cestující, provozovatel dráhy SŽDC, s.o. informuje, že ve dnech 11. října až 1. listopadu proběhne výluka jedné koleje v úseku Všetaty – Mělník. K tomu v noci z 15. na 16. října, až v noci z 25. na 26. října 2018 vždy od 22:20 do 5:00 hodin proběhne výluka obou kolejí v úseku Všetaty – Mělník.  

Toto se týká přímých vlaků  z Mělníka do Prahy, které budou vyjíždět ve směru na Prahu ze stanice Byšice, kam vás z Mělníka odvezou autobusy náhradní dopravy.

https://melnicek.cz/files/072_V%C5%A1etaty-M%C4%9Bln%C3%ADk_63274_%C5%99%C3%ADjen.pdf

Myslím, že jde poměrně o důležité informace pro vás, kteří  z nějakého důvodu cestujete nyní vlakem, a tak jsem se je rozhodl zveřejnit i zde na Soutoku.


Žádné komentáře:

Okomentovat