neděle 30. září 2018

Když lidé nechtějí dělat politiku, tak to může dopadnout tak, jako v mělnickém Kadlíně a dalších 16 obcích v republice. Výstaviště v Lysé nad Labem bude patřit od čtvrtka do neděle chovatelům, zahrádkářům a zemědělcům. Mělnické muzeum nabízí ornitologické vycházky.


Přiznám se, že volný čas tohoto prodlouženého víkendu věnuji především knížce Františka Purše, která je prostě fantastická, byť ty články vycházely v měsíčníku Mělnické radnice. I proto tak nějak dnes docela rád vezmu vděkem za námět třeba i z internetové adresy seznamu, zvlášť když se týká obce z našeho okresu.

Pamatujete na článek .... http://soutok.blogspot.com/2018/07/rozhledne-hradist-v-kadline-hrozi.html .... , který jsem tu v červenci vydal ? Tak to vypadá, že už se ani není čemu divit. Ještě před deseti lety turisticky vyhlášená obec svojí rozhlednou a muzeem je v problémech a hlavní problém je ten, že se nám obce vylidňují a ti starší, co tam zůstávají, tak prostě chtějí mít již zasloužený klid, pohodu a pokud zdraví dá, tak užít pár chvil dle svého gusta. A o tom má každý své představy.

Na téma mě přivedl článek na Seznamu.cz  ... https://www.seznamzpravy.cz/clanek/starosta-zapomnel-na-kandidatku-v-dalsich-obcich-zase-nikdo-nechce-na-radnice-minimalne-v-17-vesnicich-nebudou-volby-56531?dop-ab-variant=1&seq-no=2&source=hp

a opravdu jsem si ověřil, že jde o náš Kadlín v okrese Mělník a s ním i dalších 16  obcí v republice .

http://www.kadlin.cz/

To u nás v Mělníku tedy naštěstí nehrozí a spousta kandidátů má jistě své představy, do čeho by se vrhlo, kdyby prošlo sítem voleb.

No, možná už jste někteří na toto téma alergičtí a budete o něm na mnoha místech  v médiích ještě  slyšet i nějaký čas po volbách, ale když ty zvolené osoby potom skutečně spolu jednají u stolu a  rozhoduje se, co se bude kde dít a co to bude stát. A občan se pak rozčiluje, že se mělo dělat raději to a to :-).




Příští víkend, se také můžete účastnit  již zaběhlé akce, která je známá pod názvem Festival ptactva.


Datum konání: 6. 10. 2018 začátek od 08:00, délka 180 minut
Místo konání: Regionální muzeum Mělník, nám. Míru 54
Typ akce: ostatní - sport, aktivní vyžití
Organizátor: Regionální muzeum Mělník
Doba trvání: 180 minut
Poznámka: zdarma
Tradiční ornitologická vycházka do okolí Mělníka s ukázkou odchytu a kroužkování ptáků       (za vhodného počasí). Sraz v sobotu v 8.00 před hořínským zámkem. Předpokládaný konec cca 11.00 hodin.

Vede: L. Praus (e-mail: praus@muzeum-melnik.cz, mob.: 605 522 692) a P. Lumpe.
Pořádá Regionální muzeum Mělník ve spolupráci s AOPK RP Správa CHKO Kokořínsko - Máchův kraj a Českou společností ornitologickou.
Druhý den je ornitologická procházka ve Veltrusech.

Než se v Lysé nad Labem rozeběhnou výstavy týkající se automobilů, piva a vína, tak budou nyní čtyři dny patřit zemědělcům, zahrádkářům a chovatelům.
Úspěšný vstup do prvního říjnového a tentokrát i volebního týdne :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat