neděle 21. října 2018

V sobotu 10. listopadu půjdeme letos naposledy do ještě veřejnosti nenavštívených městských středověkých sklepů. Opět půjde o oblíbené Palackého náměstí.


Milí čtenáři, mám pro vás, kteří rádi poznáváte mělnické středověké sklepení vynikající zprávu. V sobotu 10. listopadu máme jedinečnou příležitost, se podívat do sklepů, kam jsme ještě mnozí nevkročili. Nevím jak vy, ale Palackého ulice, nebo Palackého náměstí patří dle mého názoru k tomu nejkrásnějšímu, co v historickém středu města máme, a není to jenom kvůli té četnosti krásných středověkých sklepů pod ní, ani díky slunečním hodinám, na které je odtud tak krásný pohled :-).

Samozřejmě, že za vším stojí opět Martin Klihavec a MOOS ( Mělnický osvětový a okrašlovací spolek). Je to tedy ještě se značným předstihem, ale určitě je třeba si to již pomalu poznamenat. Více informací, se dozvíte po kliknutí na obrázek níže.

Opět jsme svědky vstřícnosti majitele sklepů. Psal jsem tu již mnohokrát, že pro vlastníky sklepů je to určitá čest,  potěcha a v neposlední řadě i neobvyklý zážitek v podobě zájmu, návštěvnosti a velké chvály na sklepy i majitele samého.

Kéž by se uměl tak dohodnout také někdo jiný, jako se umí dohodnout kronikář města, předseda MOOS a zastupitel za Mé město v jedné osobě Martin Klihavec s majiteli středověkých sklepů.





Žádné komentáře:

Okomentovat