neděle 14. října 2018

Blata aktuálně ( 14.10. 18 ). Fotogalerie prací na přejezdu a v uzavřeném úseku za most přes říčku Pšovku.


Není snad v Mělníku člověka, kterého by nezajímalo, zda už je konečně zrekonstruovaný most přes říčku Pšovku v Kokořínské ulici, a jak to vypadá s těmi nejdůležitějšími závorami přes vícekolejný přejezd.

Někdy ve čtvrtek se v médiích objevila zpráva, že již v pátek má být přejezd dopravě uzavřený, a tak jsem dnes vyrazil na místo kde má padnout oplocení železničního prostoru a na úkor jedné přebytečné koleje vzniknout i odbočovací pruh ve směru od Chloumku k budově nádraží.

Vznikl nám tu momentálně takový  docela velký  uzavřený prostor, ale pro více informací,se podívejte na fotografie.

Když tak nad tím přemýšlím, tak mě tak napadá, že kdyby tu byl onen obchvat ( průtah), který byl téměř takto naprojektovaný již v 70. letech, tak by vůbec nebylo žádného odbočovacího pruhu potřeba a most přes  říčku Pšovku by zřejmě odolával dále zátěžím, protože by kamiony jezdily jinudy.

Jenže, to zatím bohužel v tuto chvíli všechno připomíná ten Kameňákov. Město po obvodu rozkopané a plné automobilových kolapsů, a kandidáti se už týden dohadují a napínají své občany, kteří netrpělivě čekají, jak to tedy dále bude.

 A to všechno možná i díky tomu krásně vymyšlenému volebnímu systému, kde počet hlasů kandidátům ještě nic neznamená. Snad proto, aby se všichni mohli tak nějak pokud možno u toho rozhodování i nadále udržet.

Je potřeba vládnout, konat, přinášet návrhy a schvalovat !









1 komentář: