neděle 7. října 2018

Mělník má své zastupitele pro období 2018 - 2022, aneb tak jsme volili. Kameňák v televizi opět jede. Soutěž ,,Zachraňte kočičku, aneb zatoulaná klubíčka" má výherce.



Je to za námi a aspoň v něčem je jasno. Vaše platné  hlasy a pravidla voleb určila 21 zastupitelů, kteří se budou podílet na chodu města v období let 2018 - 2022. Možná výsledky někoho překvapily, ale pravidla jsou pravidla.


a rozklikáte si jednotlivé strany, které se ucházely o vaši přízeň, nebo dáte odkaz ...


..., tak objevíte osoby, které získaly v počtu hlasů hodně slušný výsledek a přesto to vzhledem k systému nestačilo. Pojďme se na některá jména a strany podívat.

Prakticky ,,celá první desítka" kandidátů strany Mé Město překročila magickou hranici 1 000 hlasů a přesto to stačilo pouze na postup čtyř kandidátů.


Sám moc nerozumím tomu v rámci čeho se přidělují některým kandidátům tak vysoká procenta a ani jsem to nezkoumal ( přes 8 %), ale určitým překvapením je jistě fakt, že členi strany ČSSD Judr  Petr Kowanda a Petr Patera překročili zisk 630 hlasů a to tentokrát ani trochu nestačilo. Že by se snad na výsledku podepsal osud strany z nejvyšších příček politického spektra ?

Ani Petr Volf a tentokrát navíc prof. Ivan Nový ze strany Mělničané nedosáhly na magickou hranici 1 000 hlasů, ale opět je z toho úspěch. Nádhernou ukázkou popularity, když pominu famózní vzestup aktivního Martna Klihavce z Mé město, je výsledek dlouholetého vedoucího pracovníka CHKO )- Máchův kraj)   Ladislava Pořízka, který z 10. pozice strany Spojené síly pro Mělník, jako jediný kandidát postoupil ( z 10. místa na kandidátní listině !!!) a napodobil tak trochu v minulých volbách Petra Volfa, který byl však tehdy ( i letos) lídrem kandidátky.


Těžko říci, zda považovat za překvapení zisk 4 mandátů stran ANO a ODS s podporou Strany  Soukromníků ČR. ANO je stále na scéně krátce, ODS je již matadorem na politické scéně a regionální politika je navíc ještě tak nějak více o lidech, než o
 vrcholové politice, jak kdysi někdo pravil.



. Tady mi už nezbývá než doplnit trošku fialové barvy v podobě tří hlasů seskupení Máme rádi Mělník, pod opětovným vedením znovu úspěšného lídra Milana Schweigstilla. 



Takže by se to dalo asi shrnout tak, že do mělnické politiky budou opět mluvit tak nějak všichni a půjde o to, jaká témata půjdou ke stolu, a jak se k nim kdo v jakém zájmu postaví.

A nyní se již podívejte na zápis, jak jsme my občané tohoto města letos ve dnech 5. a 6. října 2018 volili.




Dovolte mi tak trochu v legraci sem dát nyní několik fotek z natáčení posledního Kameňáku. Důvody jsou dva. V těchto dnech bývá na televizní obrazovce často populární Kameňák, a jak jistě víte, tak se to velmi často točí u nás.

Přejme si, aby to na naši radnici  nedopadlo tak, jako právě v Kameňákově, a abychom byli jenom pyšní na to, že se takové věci točí v našem krásném městě. Filmaři si umí vybrat tak, aby bylo skutečně krásné a naši politici by měli koukat, aby i to co není, tak aby jednou co nejdříve bylo.





A to jsme zase v reklamě, která teď také často běží v televizi. Jenom ten trailer nasvítili na modro a diváci křepčí pod hudebním pódiem již za tmy a na samém pozadí.


Aktualizace 7.10. v 18.35 :  Koaliční jednání zatím nic nepřinesly.

https://melnicky.denik.cz/zpravy_region/koalicni-jednani-v-melniku-probihaji-vsemi-politickymi-smery-20181007.html

Soutěž Zachraňte kočičku aneb Zatoulaná klubíčka má výherce!
Mělník, 19. 7. – 30. 9. 2018

Pátrací soutěž v ulicích Mělníka „Zachraňte kočičku aneb Zatoulaná klubíčka“, kterou vyhlásilo Regionální muzeum Mělník v červenci má své výherce! Do 30. 9. do muzea dorazilo přesně 101 správných odpovědí.

Účastníci měli za úkol najít 8 zatoulaných klubíček s písmenky v mělnických oknech a výlohách. Pomáhali tak muzejnímu maskotovi kocourku Švarcovi zachránit zakletou kočičku tím, že jí vrátí jméno…A jaké jméno je klíčem k vysvobození? Soutěžící už tuší, ale kocour Švarcík se tváří tajemně a vrní si pod fousy…“dočkejte času…čarovat se bude až 28. října!“

 V neděli 28. 10. se totiž koná derniéra výstavy Mňaaau aneb Kočky v muzeu v rámci programu Dne Středočeského kraje. V tento den také budou předány ceny třem šťastným výhercům soutěže, které vylosovala sběratelka koček Sofie Krejčířová. Sofince je teprve 10 let, ale její sbírka, kterou na kočičí výstavu zapůjčila, čítá přes 400 ks.

Výherci: 1. místo Alžběta Kopalová 2. místo Nikol Venclová 3. místo Alexandra Ciklerová

Děkujeme našim partnerům, kteří soutěž podpořili a darovali báječné ceny (plyšového kocoura Mikeše, volné vstupenky na dětské představení, bylinkové čaje, balíček zdravých potravin, kočičí tašky, školní potřeby a květiny): Památník Josefa Lady a jeho dcery Aleny Hrusice (OMPV p. o.), Mekuc o.p.s., Bylinka Mělník, Zdravý obchůdek Mělník, Papírnictví Kubešovi, Květinářství J. Hobíka, Helena Gajdošíková.

-KrF-

Žádné komentáře:

Okomentovat