sobota 22. září 2012

Vinobraní 2012. Sobotní odpolední vstup.


Jedním z magnetů sobotní části Vinobraní, pro mě bylo vystoupení Marthy a Teny Elefteriadu, které mi připomělo časově léta dětství. Však zde také byla přítomna především starší generace a zpěvačky sklidily patřičný nefalšovaný nenucený  aplaus potleskem a úsměvy.


Zpěvačky také zažertovaly, že přivezly sluníčko, které zrovna vykouklo a očividně se jim na Mělníku publikum líbilo. Z hitů zazněl především hit ,,Dny dovolené" ( celá píseň dole ve videu) a Suleimon.


Zpěvačky podepisovaly divákům svoji hudební prodejní produkci.


Prakticky v závěsu došlo za přítomnosti p. starosty Mikeše ke křtu dvou právě prodávaných knih. Jedna je již zmíněná knížka pana Tůmy o víně, a ta druhá knížka s Vlastou Burianem je od jiného autora ( druhý zleva). Omlouvám se, že jsem to nějak pomotal, ale skutečně toho teď vyšlo moc, včetně nějakých kuchařek a někdy je tím člověk aspoň na čas přesycen a už to nemá kam dávat. Knihy nevyhazuji.
Jinak bylo na podium řečeno, že jsou k dostání v antikvariátu Želva ( A pro ty co nevědí, kde to je, tak cca 50 m od radnice)


Slavnostní přípitek při příležitosti křtu knih.


Pohled na odpolední náměstí.


Tuto masku už známe a máme ji i na Soutoku na videu. Jen změnila stanoviště.


Karlovo náměstí.


Keramiku ocení především ženy,..


..stejně, jako cínové nádobí.


Dovolil jsem si vyfotit i rockerská trička, protože ty jsou neodmyslitelnou kulisou už z dávných 80. let.


A tento krásný tvar, to je symbol spokojenosti a pohody.


A ještě i nějaká zvířátka.


Písně Marthy a Teny Elefteriadu, to je prostě potěšení a stojí za uvedení, aby ti starší si zavzpomínali a ti mladší viděli, čemu se říkalo melodické písně 70. let.


Pokud jsem nepřehodil videa, tak snad tento hudební styl se jmenuje bogie ( bugy).


A tady je ten hit ,, Dny dovolené".

Ulice se sice tak nějak zaplnily, ale pouťové atrakce a stánky vyklidily oproti minulosti další v minulosti obsazené pozice.

Půjdete v noci na zvláštní projekt Pink Floyd ? No, je to hodně pozdě.

Žádné komentáře:

Okomentovat