neděle 2. září 2012

Soutok vítá návštěvníka číslo 100 000 !




Vážený čtenáři Soutoku a Mělníčku,
je mi příjemnou možností sdělit, že právě v nejbližších hodinách, se tyto webové stránky dočkají své  historické návštěvy číslo 100 000. Věřím, že web Mělníček vnímáme všichni, jako vynikající web plný diskusí především na mělnická téma, plný odkazů na místní kulturní akce, inzerce, či zdrojnicí zpráv a Soutok je možná snad vnímán, jako taková občasná příloha navíc.

Ani se nechce věřit, že už tento web žije 10 měsíců a bylo na něm vytvořeno 369 článků, což je více, než 1 článek na každý den. Vzhledem k tomu, že nejsme žádný profesionální redakční tým, ale chodíme do práce s úplně jiným zaměřením, tak snad dobré. I další matematika je zajímavá. V průměru to znamená, že každý den navštíví Soutok přes 300 čtenářů a to je samozřejmě pro každého autora a pisatele potěšení. Uvědomuji si, že tohoto průměru dosáhl Soutok především díky odkazům v rubrice zprávy na bratrském webu Mělníček.

Když se tak trošku ohlédnu zpět, jak se při těchto milnících sluší, tak první obrovskou sledovanost přinesly Vánoce 2011 a ohlášené proplutí květinové lodi na počest Václava Havla. Na téměř neznámém webu a dokonce o Silvestra sklidila množství návštěv, které k dnešnímu dni dospělo čísla 90. Později vás oslovily Pivní slavnosti na 1. máje v Kokořínském Dole a přišla celá řada sledovaných článků, které fotograficky dokumentovaly různé společenské akce. V jednom dni jsem se tolik vžil do role profesionálního reportéra :-), že jsem kromě významného dne hasičů na rodných Blatech objel i konec okresu a připravil 4 reportáže v jeden den. O týden později pak jednoznačně zvítězil bulvár, což nechci odsuzovat, ikdyž autor pochopitelně rád vidí zájem o věci méně známe, či určitým způsobem vzdělávací. Počet návštěv fotografií ze svatby pana Lobkowicze se pomalu přibližuje číslu jeden tisíc a je docela legrační, že největší konkurence článku vyšla ve stejný den v podobě Mělnické Jizerské 50ky. Tady bych vás rád upozornil, že opravdu nádhernou bohatou fotogalerii z této letošní akce má na Mělníčku jeho duchovní otec Raist. V těchto předprázdninových dnech díky těmto dvěma akcím jsme tu měli během tří dnů více než tisíc diváků a dokonce byla atakována hranice dvou tisíc, což je 10x více, než nedávno, kdy Mělníček na dobu asi tří dnů vypnul rubriku Zprávy, která přináší odkazy také na články zde.

Ale, dost už dlouhého psaní a podívejme se, co nám tedy dělá tabulka:

Celkově:
 1.) Svatba Lobkowicze....................................... 900
 2.) Mělnická-Jizerská 50.....................................376
 3.) Kam na pivní slavnosti v sezoně 2012 ..........350
 4.) Mělnický košt, fotky on-line...........................340
 5.) Na Mělníku se právě filmuje..........................287

6.) Středočeské pivní slavnosti 245,    7.) Pivní slavnosti Grobián 244,     8.) Program hlavní scény Vinobraní 165,   9.) Silný zápach vadil mnoha občanům 145,   10.) Vysvědčení na Soutoku 138.

Zdá se tedy, že ze statik vyplývá, že zkrátka bulvár a pochopitelně místní kulturní akce jsou populární. Pak vás především zajímají pivní slavnosti, ale také co se děje na kulturní scéně v okolí. Tak není zrovna účelem Soutoku nějak suplovat nějaké zpravodajství a být u každé místní akce. Nelze to brát jinak, než jako jakousi hru. U něčeho být první a předstihnou jiná média. Jindy zase navštívit zajímavé místo, podělit se o zkušenosti, dát typ ostatním. Vždyť nás obklopuje tolik pěkných a zajímavých věcí, že si to ani neuvědomujeme a stojí za to nad tím přemýšlet.

Málem bych zapoměl  na články naučné a seriály. Ze seriálů musím jmenovat název Rádio kdysi a dnes, kterým jsem začínal, a který zůstal díky svému časnému uvedení trochu v propadlišti dějin. Pak to byl seriál o mělnické dopravě, Toulky, o hudbě málo známé ve světě apod. Z pera Romana Raka, pak seriál o městské policii a trochu jsme nahlédli do kursu řízení motorových člunů. Doufám, že to vše vám přineslo, nebo přinese nějakou radost, či poznatky. Pak to splnilo účel a vězte, že to potěšilo i mě.

 Ještě jednou díky za sledovanost a vám, kteří se chystáte do škol a účilišť, či končíte dovolenou, tak přeji úspěšné vykročení správnou nohou.

Žádné komentáře:

Okomentovat