sobota 22. září 2012

Vinobraní 2012. Fotky a videa z pátku.


Vítejte na Soutoku ! Mívám poslední dobou problém zejména v pátek se vypravit na Vinobraní, ale číslo 28 je dost hezké ne ? Ano, přesně tolik Mělnických vinobraní jsem od časů, kdy se hrál všude Freddie Mercury a jeho hit ,,I want to break free" neměl absenci. A nebýt tehdy povinné vojny, tak je to možná dalších minimálně 12.

Změnilo se mnohé a to po všech stránkách. Dokonce jsem v některých místech propadal zvláštním pocitům. Některé ulice zely prázdnotou, jiné byly zase o něco kratší ( Tyršova u Jungmanky, -tam se muselo k náměstí už jen parkem) atrakce buď chyběly, nebo postávaly a leckde znuděně zírali i stánkoví prodejci. No, oproti osmdesátkám či devadesátkám dost slabota.


A tak jsem aspoň fotil fotky hlavně pro Soutok.


Ruské kolo, jako vzpomínka na jednu z technických vymožeností mého dětství. V osmdesátkách to byla centrofuga, dnes snad ta jampingová koule před Seifertkou, která včera také nějak pospávala.


Na hlavním náměstí akorát končil Vlasta Rédl s Kapelou, tak jsem si poslechnul pár písniček a razil zase nachvilku dál.


Pro atmosferu náměstí jsem udělal pár foteček, ale foťáček byl ve své době pořízen pro rodinné fotografie v denní době a občas trošku krajinky.


Uzenina krásně voněla a náměstí to žilo, poslouchalo a diskutovalo.


Tady už jsem v Palackého ulici ( Prasečák) u coutry scény.


Zkoušel jsem najít trošku umělecké záběry...


.... ale i ty, co vystihují atmosferu.


Zde je cosi, co připomíná obelisk v Karnaku či v Paříži :-).


Tento stánek s uměleckými předměty se zde už nějak zabydlel.


A tady je Baťa a Kalábův něžný beat. Zrovna, když jsem šel kolem, tak zahráli něco, co mi připomělo právě ten Queen a fakt pěkně vařili, ale byl jsem zvědavý hlavně na Láďu Křížka s Kreysonem, tak se mi to zrovna sešlo.


No, Láďa se po těch časech, co jsem ho viděl naposled v televizi pěkně změnil, hlavně na hlavě :-).

Tady už se kapela loučí, ale zkusil jsem i nějakou tu nahrávku pro ukázku. Mé heslo znáte: Kvalitu a celistvost hledej na www.youtube.com.


Kluci měli veliký úspěch, ale nebyl už čas a já také končil. Vinobraní je i doma.


Tady mám ještě foto s moderátorem Jaromírem Tůmou, který také nedávno vydal knížku o Mělníku, vínu, přípitcích, která je nyní v prodeji. Také je v ní kapitolka o Vlastovi Burianovi. Když jsem u těch knížek, tak jen připomínám, že na internetu je i volně ke stažení knížka o povodních od Miroslava Sígla. Předpokládám, že jste všichni řádní čtenáři Mělníčku a tyto informace máte v malíčku. A pokud ne, tak to máte v radnici, v deníku, v týdeníku, v rádiu Mělník, v rádiu Beat, v rádiu Coutry, v tištěných programech...., zapoměl jsem na něco? No, zkrátka, většina z nás by to přehlédnout neměla ;-) :-).


A tady je už něco s Kreysonem. Bohužel mi systém nevzal tu nejlepší nahrávku, co má asi 6 minut a kde je vidět, jak si Láďa rozumí s publikem.


Osobně pop muzik dnes moc nevyhledávám, ač ji mám rád, ale líbila se mi třeba skladba Kreyson, Křižáci a samozřejmě Čarovná noc. Důvod, jak si pustit na netu zase něco našeho :-).
A to je z pátečního summary, jak by řekli dnes naši hlasatelé a moderátoři vše :-). Snad to bude v sobotu všude více žít ;-) .

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat