pondělí 22. července 2024

Muzejní akce v měsíci srpnu. Pozor, akce neprobíhají jenom v RMM Mělník ! Také třeba ve Lhotce, nebo je i zajímavá velká akce v Ledčicích.


Řekli bychom poeticky, že mi dnes přišla kytička akcí RMM na měsíc srpen. Pokud se domníváte, že muzejní akce probíhají pouze v regionálním muzeu na Mělníku, nebo snad v jeho blízkosti, tak se mýlíte. Akce muzea dovedou být různorodé, stejně tak, jako místa, kde se konají a není ani pravdou, že jsou všechny zaměřeny na děti a mládež, byť ta myšlenka zejména o prázdninách samozřejmě do jisté míry platí.

Jak vidíte na plakátech níže, tak tu máme určitou tematickou různorodost. Když se tak dívám na plakát, který zve do Ledčic na Dny lidové architektury Středočeského kraje 2024, kde je po celý den otevřený statek, tak si ještě matně vzpomínám na pozvánku, kde byla pořádající obcí ves Vepřek a středobodem akce byl tehdy zachraňovaný barokní mlýn na Bakovském potoku. Pokud vás některá z akcí dostatečně motivuje a lenost zrovna není váš společník, tak pak třeba některou z nabídek využijte k návštěvě.


Chcete potkat muzejního maskota? Zveme Vás na srpnové akce.




Vážení a milí návštěvníci a příznivci Regionálního muzea Mělník,
srdečně Vás zveme na prázdninové akce nejen pro děti:

Výstava Mělnické medvídkování aneb s medvídky za historií Mělníka je v malém sále muzea otevřena denně kromě pondělí 9-12 a 12:30 - 17 hod.
Samo sebou nechybí muzejní herna a hlavně hledání medvídkového pokladu... Pokud ho objevíte, s prázdnou neodejdete! Doprovodný program pro rodiny s dětmi se koná v úterý 27. 8.  od 14:30 hod.

Ve středu 31. 7. si nenechte ujít oblíbenou naučnou procházku centrem Mělníka pro rodiny s dětmi Projděte se Mělníkem s kocourkem Švarcíkem.
Putování začíná v 9:30 hod. u muzea.

V sobotu 3. 8. vyrazte na Cinkův statek v Ledčicích na Dny lidové architektury Středočeského kraje. Čekají na Vás komentované prohlídky statku čp. 15 s historicko-národopisnou expozicí a kostela sv. Václava, ukázky lidových řemesel a jarmark regionálních výrobků, stloukání másla, lidové písničky v podání harmonikáře Antonína Zachara, občerstvení a další program...

V sobotu 24. 8. ožije skalní byt ve Lhotce řemesly. Koná se zde komorní jarmark s ukázkou lidových řemesel a komentovanou prohlídkou skalního obydlí. Nebude chybět muzejní stánek a bylinková dílnička...

I letos se muzeum připojí k programu Středočeského kulturního léta. Představení Divadla A. Dvořáka Příbram Figaro pod širým nebem ve Lhotce u Mělníka na hřišti se koná v sobotu 31. 8. od 19.00 hod.
Vstupenky jsou v prodeji v pokladně muzea, ve skalním obydlí ve Lhotce a na místě.

V kavárně a vstupních prostorech na Vás čekají výstava obrazů Jitky Vodolanové Duhové sny a výstava cestopisných fotografií Ivo Drahoráda Route 66.

PŘIPRAVUJEME:
29. 8. vernisáž výstavy Mělník v čase: 750 let města

Děkujeme Vám za přízeň a přejeme Vám krásné letní dny!
Kristýna Frelichová, DiS.
PR a propagace




 

Žádné komentáře:

Okomentovat