středa 14. června 2023

Poslední Mělnická Jizerská 50 je za dveřmi. Kolik bylo návštěvníků na Klamovce ? Video z Klamovky a Bašovky před akcí. Most přes Pšovku nyní a další pozvánky.

 


Vážení čtenáři, uteklo to, jako voda a přichází víkend, o kterém se již dlouho hodně mezi lidmi mluví. Je úplně k nevíře, že  to je již 30. ročník a zároveň poslední. Nechci tady psát nějaký projev a ani si nějak nemyslím, že mi to přísluší, ale i za sebe musím říci, že jsem si za tu dobu zapamatoval mnohá jména i tváře těch úspěšných, viděl jsem tu soutěžit  zejména v počátcích i řadu svých známých, a obdivoval jsem účastníky za to, co musí  během závodu zvládnout.

Divácky atraktivní byla  jistě místa, kde soutěžící překonávali překážky, ale pokud během toho někdo vypije v každém kole pivo na ex, tak to je opravdu borec. Myslím, že vše podstatné se již ví. Závodit se začne v 17 hodin, po nich nás čeká vyhlášení výsledků, koncert Špejb's Helprs a ještě tu máme i videomapping.

 Podle toho, co kolem sebe slyším, tak se chystá obrovská divácká účast a je možné, že ne každý bude se svým pozorovacím místem spokojený, ale myslím, že není třeba být v takovém případě smutný, protože dnes jsou ty mediální možnosti zase mnohem dále, než třeba před 20, či 10 lety, a na tom internetu, se v různých FB skupinách jistě objeví celá řada pěkných fotografií i nějakých záznamů. 

Mně se dnes líbila věta jednoho známého, když pravil, že tomu dá volný průběh. ,,Buď třeba i něco ze závodu zahlédnu, nebo také ne, ale v nejhorším případě ty mé oblíbené Špejbl's Helprs aspoň uslyším :-)" Nu, proč ne ?


Teď se ještě vrátím k akci MOOS a důvodů mám několik. Doufal jsem, že už to bude někde na FB, ale nakonec jsem si Martinovi Klihavci včera večer napsal, jaká že byla účast na akci. Podle odhadů prý zřejmě přes 350 návštěvníků, ale nelze to určit tentokrát přesně. Důvod ? Lidé totiž přicházeli asi ze tří směrů a někteří ani ke stolku MOOS s evidencí nedorazili.

Psal jsem tu posledně, že internet je věc, kde člověk při pátrání někdy objeví různé věci. Zadal jsem před malou chvílí název do vyhledavače a něco jsem na úvodní stránce objevil, ale asi nejzajímavější mi přišla zatím ojedinělá videoreportáž z letošního ledna ....


....., kde autor píše v samotném závěru dokumentu na tabuli  historická fakta, která vlastně uvedl MOOS již ve své pozvánce. Pravda, já je tentokrát ve svém článku jaksi vynechal, ale jinak myslím, že v něm nechybělo to tradiční podpoření faktu, že máme tady na Mělníku svá podzemí rádi a i druhá akce MOOS orientována na viniční usedlost ukázala, že tady je to v této oblasti hospodářských staveb tragédie ( vlastně i mlýny) a těch bývalých lisů v katastru města máme moc.



Jak to vypadá s mostem přes říčku Pšovku v Klášterní ulici ?  Zatím takto.







Na závěr ještě pozvánka do Lhotky a aktuálně na výstaviště do Lysé nad Labem.


Pohodový týden!



Žádné komentáře:

Okomentovat