středa 28. června 2023

Blíží se 4. ročník festivalu Moře u Mělníka. Na co se můžete těšit ? Program RMM na léto a pozvánky na vybrané akce.

 


Někdo už je možná myšlenkami na dovolené, ale je nutno říci, že hned na začátku léta tu máme v Mělníku outdoorovou akci, která se  díky určité pravidelnosti  vepsala po čtyřech ročnících již pomalu do mysli lidí . Možná, že i díky té pravidelnosti má trošku více v povědomí lidí na vrch, než další gastronomické nepravidelné akce, kterými je například festival Taste of Italy, festival Ochutnej Evropu, nebo Africké trhy. Mělník zkrátka festivalovou gastronomií žil a žije.

Letošní Moře u Mělníka je však zvláštní také tím, že se nám poprvé přesune z  populární a snad i lehce  romantické náplavky v Rybářích od řeky Labe za supermarket Tesco v katastru  mělnického parku Na Podolí. Samozřejmě, že to rozjelo mezi lidmi různé úvahy i různá pátrání a diskuse, které se netýkají jenom jedné akce, ale hned celé budoucnosti akcí v prostoru náplavky u řeky Labe. Je to logické, protože si náplavka získala zejména díky akcím v posledních letech nejen  u domácích již určitou popularitu.

Protože jsem dnes tak pátral po netu, abych si přečetl, co že nám letos všechno akce Moře u Mělníka nabízí, tak jsem také objevil příspěvek, který situaci určitým způsobem vysvětluje.


Vzhledem k tomu, že však FB nemám, abych snadno sdílel a příspěvek je již na FB náplavky hodně dole, tak jsem si jej místo sdílení dovolil rovnou okopírovat pod druhý obrázek. Není nic snazšího, než si případně dát tu práci a vyhledávat ho dole na zmíněném FB.  Inu, zájmy lidí, majitelů i politiků různých  politických stran  v různých koalicích bývají různorodé a známe to hlavně díky televizi z nejvyšších pater politiky, ale každý výsledek nakonec vždy ukáže až budoucnost.

Plánek představy nadcházející akce jsem si dovolil otisknout ze stránek  pořadatele, ale program si již musíte dohledat na .....


‼️‼️ Sezóna 2023 na novém místě ‼️‼️
K létu na Mělníku už několik let neodmyslitelně patří prostor u řeky Labe, kterému místní i přespolní neřeknou jinak než "mělnická náplavka". V minulých letech zde proběhla řada kulturních akcí, divadelních představení či sportovních exhibicí. Promenáda u vody, panorama mělnického zámku, krásné západy slunce, to vše tvořilo
nezapomenutelnou vizuální kulisu. Letos se však bohužel náplavka odmlčí. Během letních měsíců vystřídá návštěvníky těžká technika a na náplavce by mělo dojít ke stavebním pracím a k překládce plynového vedení. Jelikož se jedná o soukromý pozemek, není v našich silách ani v silách Město Mělník harmonogram prací nijak ovlivnit. A rovněž není v kompetenci nás dvou momentálně ani spekulovat o budoucnosti tohoto oblíbeného místa v následujících letech.
Všechno zlé je ale možná pro něco dobré a tak jsme ve spolupráci s městem našli alternativní prostor, kde se budete moci těšit na všechny Vaše oblíbené akce. Festival Moře u Mělníka, koncerty a letos také speciální talkshow přivítá mělnický park Na Podolí za OC Tesco. Krásný zelený ostrov uprostřed města se stane dočasným domovem projektu, který všichni znáte na sociálních sítích pod hashtagem #melnickanaplavka. Velké díky patří vedení Města Mělník za jejich úsilí bojovat za náplavku až do konce a za nalezení nového místa a velké díky patří už předem také vám - našim fanouškům za to, že si společně s námi léto na Podolí užijete. Jednotlivé akce začneme zveřejňovat už brzy.



A co vás čeká v muzeu v červenci a v srpnu ?


Léto v muzeu - pozvánka na vernisáž výstavy Pověsti Mělnicka a Podbezdězí, Kašpárku hraj!...

Vážení a milí návštěvníci a příznivci Regionálního muzea Mělník,

 

Léto v muzeu právě začíná! Srdečně Vás zveme na červencové akce:

V úterý 4. 7. v 17:00 se koná vernisáž exteriérové výstavy Pověsti Mělnicka a Podbezdězí ve Mšeně na náměstí...Při slavnostním otevření na Vás čeká nejen dramatické čtení vybraných pověstí, ale také osobní setkání s oživenými postavami z jejich stránek.

Ve čtvrtek 13. 7. v 17:00 si nenechte ujít zahájení rodinné výstavy s hernou a soutěží Kašpárku hraj! Potěší Vás představení mělnického báječného divadla AJAJ!

V úterý 11. 7. v 9:30 vyrazte na program pro rodiny s dětmi Tetička Mína vypravuje do skalního obydlí ve Lhotce. Čeká na Vás i muzejní dílnička a pohádka.

V neděli 23. 7.  v 14:00 máte jedinečnou příležitost se setkat s kurátorkou sbírky historických kočárků a houpadel Mgr. Naďou Černou na Kočárkovém odpoledni v muzeu! V 15:00 uvedeme letošní novinku: kostýmovanou prohlídku Expozice historických kočárků s dílničkou a fotokoutkem...

Až do 29. 10. můžete navštívit přírodovědnou výstavu Detektivem v přírodě.

 

V rámci Středočeského kulturního léta pro Vás připravujeme divadelní představení pod širým nebem v přírodním areálu (na hřišti) ve Lhotce u Mělníka Balada pro banditu

1. 9. v 19:00 zahraje Divadlo A. Dvořáka Příbram.


Přejeme Vám pohodové letní dny!

 

Kristýna Frelichová, DiS. 

PR a propagace 

 











Žádné komentáře:

Okomentovat