sobota 1. června 2019

Mělnický okruh 2019 - Vstup číslo 2 - Mělnický okruh měl zřejmě vliv i na účast autoveteránů. Soutok zavítal nejprve do kempu. Poledne v centru. Dalších 60 snímků, tentokrát převážně krásných veteránů 31. ročníku Mělnické veteran rallye...


Soutěžní starší škodovky polepené barevnými závodními pruhy a krásné staré stroje, tak to je přece jen zase rozdíl, který však nelze samozřejmě srovnávat. Krásné je oboje. A protože je krásné oboje a mělnický kemp není od Tyršovy ulice daleko, tak to byla samozřejmě příležitost zavítat i do kempu.

Jen jsem podcenil dvě věci. Opět  se mi nechtělo nikam spěchat a nakonec jsem mohl jen litovat, protože ve chvíli, kdy jsem přišel do kempu, tak již nebyl čas na pokojné okukování exponátů, ale musel jsem chytat vozy i motocykly takzvaně na výjezdu. To nebylo snadné, protože vše mělo oproti minulým rokům jiný rychlejší spád.

Odpadla nám u kempu jízda zručnosti, protože dnes bylo prvním bodem akce projet Tyršovu ulici, jako další bod programu Mělnického okruhu. Šlo tedy o společný bod obou akcí. To však pořadatelům zejména u výjezdu z kempu dělalo starosti, protože Mělník, to jsou dnes kolony aut a řidiči, kteří stále někam spěchají, tak neměli zrovna mnoho pochopení pro výjezd veteránů z kempů.

Tady je nutno smeknout především před paní Miřatskou, která za pomoci čtyřkolky musela ukočírovat provoz na silnici v obou směrech a umožnit bezpečný výjezd vzácným strojům. Vždyť jde o stroje historické hodnoty.

Já se potom samozřejmě rychle odebral do centra, abych i tam něco nafotil a využil asi hodinovou přestávku před tréninky motocyklů k obědu. Potěšilo mě, že tu stála u radnice opět i ta bugatka, zatím z jediné formule nám sjela nepříjemná stěna stanu a pozdravil jsem se i s Jirkou Ramešem, kterému budu samozřejmě držet palce. Ať už ale Jirka dojede jakkoliv, tak tady platí heslo : ,, Není důležité vyhrát, ale účastnit se. " Připomínám, že loni byl Jirka na krásném pátém místě, ale ať už dojede jakkoliv, tak je důležité, že tady doma máme na startu domácího jezdce. A on určitě bojovat bude :-).

Fotky jsem neupravoval, na to není čas.



























































Žádné komentáře:

Okomentovat