čtvrtek 4. října 2018

Zajímavý nápad, jak také volit. Víkend patří drakiádám. Akce Za zvířátky do ohrádky je novou série akcí zelčínského zooparku. Svatohavelské posvícení v Liběchově již za týden.




Veledůležitá aktualizace : ( 4.10. 2018 ve 20.30) !!!!
Pozor, chyták na voliče !!!
Přečtěte si opravdu pozorně způsoby voleb, zejména variantu číslo 3 ( poslední)
Skutečně srozumitelné a opravdová jistota jsou varianty číslo 1 a číslo 2.
Bod číslo 3 sice píše o kombinaci označování jmen a kombinaci vybrané strany, ale nejde o žádné preferenční hlasy uvnitř strany, kterými zvýhodníte například kandidáty ze zadních pozic, ale o něco zcela jiného.
Každá strana má 21 kandidátů. Když zakroužkujete například jednu stranu a k tomu 5 jmen z jiných stran, tak hlasujete pro těch 5 jmen + 16 jmen podle pořadí v oblíbené straně. Když označíte 6 jmen z jiných stran + kříž pro onu stranu, tak se počítá 15 jmen opět podle pořadí.

Pokud  tedy chcete v nějaké straně upřednostnit nějaká jména, tak rozhodně ne tím, že tu stranu zatrhnete velkým křížem a k nějakým jménům v ní dáte další křížky. ( O takové možnosti se pod bodem číslo 3 ani nepíše). Můžete jedině vybrat tato jména a přidat k nim jinou stranu, čímž vyloučíte zcela ty ostatní spolučleny té strany, nebo podle bodu 2 vyberete zkrátka extra všech 21 jmen malými křížky napříč celým spektrem.

Původní článek:

Zítra již konečně vyrazíme k volebním urnám, a jak jsem tu nedávno v jednom z předvolebních článků zmínil, tak možností máme několik. Můžeme vybrat celou jednu stranu, popřípadě  rozdat několik preferenčních hlasů ( ohlídejte si povolený počet) těm, kteří jsou s vyšším pořadovým číslem dále na kandidátce, což jim jinak dává menší šance na zvolení v konečném účtování.

Můžeme však také všechny pozice osadit kandidáty podle svého uvážení z celého spektra kandidátů. Se zajímavým nápadem přišel na webu  Mělníčku Petr Moss .....

https://melnicek.cz/node/22920#comment-21911

Dovedete si představit, jaký zmatek by nastal uvnitř jednotlivých stran, kdyby opravdu favorizované špičky stran ostrouhaly na úkor svých kolegů s vyššími pořadovými čísly :-) ?

Tak jistě, je velmi nepravděpodobné, že by to tak dopadlo, a když, tak jistě ne u všech stran, ale za zmínku taková varianta stojí. Lze totiž předpokládat, že každý má nějaké ty favority a na druhou stranu leckdo nemůže některé, nebo některou stranu už jen z určitého osobního postoje zvolit, čehož býváme ponejvíce svědky na parlamentní úrovni, ale může se to do jisté míry přenést i do regionálních voleb.




První říjnový víkend by se dal nazvat také víkendem draků. První pozvánka je na hřiště mělnického RC klubu ....



..... a druhá do Zelčína.


Pokud se vypravíte do Zelčína, tak můžete klidně udělat akce dvě a mezitím můžete čas vyplnit nějakou tou procházkou.

V Zelčíně totiž přišli s takovým nápadem, že by právě pro děti udělali  naučnou akci, kde si všechna zvířátka v areálu prohlédnou, osahají, pohladí je, a hlavně se o nich dozvědí plno věcí.

Určitě nejde o žádnou novotu a jistě to leckde praktikují, ale je velmi chválihodné a hezké, že k tomu došlo i jen kousek od nás a kalendářních termínů je hned několik.

Ten první je v neděli 7. října. Začátky jsou vždy v 10 hodin u vchodu do stájí, cena 20 Kč, délka akce cca 40 minut, ale to vše se nejlépe dozvíte na ...

http://zooparkzelcin.cz/za-zviratky-do-ohradky-od-rijna/



Je to sice až příští víkend, ale město Liběchov bude mít posvícení a myslím, že k jeho nedaleké poloze a dost dobré dopravní dostupnosti jde o zajímavý sobotní cíl. Jistě to snad ještě připomenu a je určitě dobré o akci s předstihem vědět, bez ohledu, zda se jí účastníte, či nikoliv.


Pěkný víkend a šťastnou ruku ve volbách :-)!

Žádné komentáře:

Okomentovat