pátek 27. července 2018

Výstava, která nemá v ČR obdobu a expozice je jen v muzeu na Mělníku ! Pokud nebudou mraky, tak dnes uvidíme skutečně dlouhé zatmění měsíce. Firma Junker má novou správní budovu.


První dnešní reportáž míří po asi dvou dnech opět do RMM. Věřte tomu, nebo ne, ale Mělník má něco, co jinde nemají. I já si vybavil při pohledu na tuto fotografii chvíle dětství. Nebudu tu popisovat, co jsem měl já  a vězte, že si člověk zejména osobní retro věci pamatuje často velmi dobře:-), ale třeba se také aspoň na chvíli ponořte do svých vzpomínek. Ať tak, či onak, je určitě krásné, že je to u nás doma, lze to kdykoliv navštívit a zatím ani nemáme konkurenci :-).

Muzeum zve na novou výstavu houpadel

Regionální muzeum Mělník zve na novou dlouhodobou výstavu dětských houpadel a plyšových medvědů. Výstava je součástí stálé expozice historických kočárků. „Sběratelů dětských kočárků je stále více a jen v okolí Mělníka můžete navštívit hned 3 expozice - v Mělníku, Kralupech nad Vltavou a v Chorušicích. Dětská houpadla ovšem nikde jinde v České republice nenajdete.

V současnosti sbírka čítá již desítky kusů. Vystavena je dvacítka nově zrestaurovaných.“ říká kurátorka výstavy Mgr. Naďa Černá. V minulém roce muzeum získalo také větší sbírku plyšových medvědů, kterými se rozhodlo expozici doplnit a medvídky v průběhu času i obměňovat, aby jich návštěvníci shlédli co nejvíc.

 Další rozšíření muzeum plánuje ve stálé expozici českého vinařství. Reinstalace by měla být hotová do konce roku. Novinkou letošní turistické sezóny je pregéř - historická raznice, na které si návštěvníci mohou vlastnoručně vyrazit svou pamětní minci - kopii denáru kněžny Emmy.


Kontakt: Kristýna Frelichová – odd. PR a propagace




Dnes nás čeká dlouhé zatmění měsíce a předpokládám, že sledujete média a jistě to víte. Podrobnější informace najdete v odkazu, ale myslím, že není třeba nějak něco podrobně zjišťovat.

Celé  to nebeské divadlo začíná prakticky se západem slunce a končí zhruba ve 23.15. Přejme si co nejméně mraků.

http://www.astro.cz/na-obloze/mesic/zatmeni-mesice/zatmeni-mesice-v-letech-2011-2020/uplne-zatmeni-mesice-27-28-cervence-2018.html


Dnes prakticky bombardujete web Soutoku na téma  firma Erwin Junker. Že si nevymýšlím, tak o tom svědčí odkazy ....

http://soutok.blogspot.com/2012/09/erwin-junker-kral-melnickych-firem.html

http://soutok.blogspot.com/2016/10/melnik-opet-slavny-erwin-junker-prvni-v.html

http://soutok.blogspot.com/2014/05/posledni-majova-sobota-patrila-firme.html

http://soutok.blogspot.com/2014/05/nekolik-typu-na-sobotu-velka-vystava.html

Nemusel jsem je hledat, protože jen kliknu na to, co právě v posledních hodinách prohlížíte.

Už ani nevím, kdy to bylo, ale jako bloger, se samozřejmě také snažím číst aspoň občas různá média a něco mi matně utkví v hlavě. Snad někdy loni, se psalo v regionálních médiích o tom, že ve firmě má vzniknout moderní správní budova s výhledem na město.

Protože mám rád místa s výhledem, což je dobré nejen pro povznesení ducha, pro radost z místní krajiny, určitý patriotismus, ale i pro příjem rádia ( podzimní mlhy přináší občas na FM v severních částech města příjem stanic z Braniborska, či Pomořanska apod.) , tak mohu doložit, že budova stojí v celé své kráse a jistě nám regionální média, nebo měsíčník Mělnická radnice k tomu něco napíší.

A je to opět firma Junker, kde se  zase něco děje. V příštím roce má výročí cukrovar. Jsem opravdu zvědavý, jak se francouzská firma Tereos TTD a.s. ukáže ?! Jest-li také bude nějaký den otevřených dveří, nebo nějaká brožurka. Pamětníci vědí, že na téma mělnický cukrovar tu bylo před několika lety napsáno několik článků a pan ing. Jáchymstál přispěl doslova znalostmi nejvyšší kvality.

Zítra tedy myslete na akci, kterou jsem tu zmínil ( Mezinárodní festival jídla na náměstí Míru) a třeba se aspoň na chvíli přijďte i podívat.



Žádné komentáře:

Okomentovat