úterý 27. května 2014

Několik typů na sobotu. Velká výstava bonsajů, Junker, Mšeno....


Není to ani tak dávno, co nás zahradnictví Chrysanta z Chramostku prvně pozvalo na denní prodejní  výstavu bonsajů v parčíku u kostela Sv. Ludmily a již zde máme výstavu třetí.
Pokud jste ji již někdy navštívili, tak víte, že loni na konci léta probíhala v sobotu od 9.00, až do půlnoci, aby tak umožnila návštěvníkům obdivovat bonsaje nejen přes den, ale také večer, kdy má celá akce pochopitelně odlišnou atmosféru a také bonsaje, se jako vůbec všechny stromy v přírodě takříkajíc převléknou při svitu svící do jiného kabátu. Jen bych návštěvníkům noční části doporučil repelent, případně delší rukáv, protože loni po povodni to za tmy moc příjemné nebylo. V neděli, pak bude od 9-18 hodin, stejně, jako loni.


Když už budete v centru, tak můžete absolvovat i Mělnické trhy a blešák na Náměstí Míru.
 V areálu hotelu Olympionik, pak probíhá od 10.00 do 15.00 Dětský den a od 15.00 do cca18.30 probíhá hudební soutěž skupin Mělnický Mydlář. Na obě akce je vstup zdarma.


Na Den otevřených dveří ve firmě Erwin Junker zde upozorňuji již delší čas a je to zejména proto, že jednak nebývá samozřejmě v mnoha významnějších firmách zvykem, zas až tak příliš často zvát k návštěvě veřejnost a samozřejmě i proto, že se termín akce nekompromisně přiblížil. Tak tedy, akce je také tuto sobotu od 9 do 14 hodin.



V Mělníku, se jistě najde těch akcí na sobotu více a vy si je můžete vyhledat na webu www.melnicek.cz . Pojďme se však nyní podívat na Mšensko. Nejdříve koukneme na Kadlín http://www.kadlin.cz/ . Pokud máte malé děti, tak místní slibují na nedělní odpoledne 1.6. odpoledne plné soutěží. Můžete vyzkoušet i tamní cyklostezku, navštívit muzeum zemědělského nářadí, nebo si zajít na krásnou repliku středověké rozhledny, která má svůj půvab i docela pěkný rozhled.


Přímo ve Mšeně na stadionu, pak od 6 hodin ráno probíhá v sobotu veterán burza. Více na http://www.mestomseno.cz/index.php?cmd=page&id=5&webSID=217c30d0fb87b0470c5aca3af6ad8378&action=2&calendar_id=1104

Mělničtí  Zelení vás pak zvou obdivovat spolu s nimi nádhernou Cinibulkovu stezku....http://melnicek.cz/node/15835  . Ať už se s nimi vypravíte, nebo dáte přednost raději privátnímu pobytu v přírodě, pak vězte, že na této velmi krásné stezce, která má celkem 11 km, ale lze ji i zkrátit, půjdete třeba po těchto schodech na obrázku vedoucích ke krásné hospůdce v Romanově, nebo projdete kolem populáního skalního útvaru Hlava a žába. Stezka patří k tomu nejatraktivnějšímu, co vůbec CHKO Kokořínsko-Máchův kraj má a svým významem toto přesahuje. Zakončit akci můžete třeba i v restauraci U Lva na náměstí při zlatavém moku a dopřát si návrat domů lokálkou, nebo autobusem sdružení SOK.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat