pátek 20. července 2018

Sobota 21. července bude patřit Mělnickému triathlonu. Výstava Mňaaau, aneb kočky v muzeu. Propozice soutěže Zachraňte kočičku, aneb zatoulaná klubíčka.



Milí čtenáři, na úvod tu mám takovou rychlovku, která je velmi aktuální a dozvěděl jsem se ji dnes dopoledne od kamaráda. Bohužel, nemám na akci vůbec čas, tak jen velmi stručně. Pokud má někdo o Mělnický triathlon zájem, tak více najde v odkaze.

http://www.triathlonmelnik.cz/


Další zprávy jsem před chvílí obdržel v e-mailu z muzea.


19. 7. – 28. 8. 2018
Interaktivní program pro rodiny s dětmi 16. 8. 2018 Regionální muzeum Mělník


Na ploše jednoho výstavního sálu v Mělníku uvidíte téměř 600 koček. 
Včera byla v Regionálním muzeu Mělník, p. o. zahájena letní dětská výstava nejen hraček koček, kocourů a kočiček „Mňaaau aneb kočky v muzeu“. Velkou zásluhu na tom mají dvě sběratelky Miluše Fialová z Neratovic a Sofie Krejčířová z Mělníka.

 Sofince je teprve 10 let, ale její sbírka čtyřnohých hebkých stvoření čítá již přes 400 ks. Na otázku, kdy začala kočičky sbírat, odpovídá: „Ani nevím, nepamatuju si, že bych kočky někdy neměla, sbírám je už úplně od malička…“

Na výstavě uvidíte kočičky plyšové, dřevěné, keramické, plastové, skleněné, kamenné i nejrůznější předměty s kočičím motivem. Nechybí galerie slavných: Garfield, Hello Kitty, Aristokočky, Kocour v botách, Tom… a samozřejmě nejslavnější český kocour Mikeš. Dospělé návštěvníky zaujme cestovatelská vitrína plná koček z exotických zemí s malým kvízem.


 Výstava je doplněna interaktivním a čtenářských koutkem s řadou aktivit pro děti. Nejmenší ocení kočičí malování, vázání kočičích mašliček, nebo houpacího kocoura Oscara. Větší děti možná zasednou do čtenářských křesel, nafotí si selfíčko v módní sekci, nebo zapřemýšlí nad kvízem v galerii slavných. No a co muzejní kocour Švarcík? Ten si tohle samozřejmě nenechá ujít. 16. 8. se na něj přijďte podívat na interaktivní program pro rodiny s dětmi k výstavě s tvořivou dílničkou.

 Spuštěna byla také letní pátrací soutěž v ulicích Mělníka „Zachraňte kočičku aneb Zatoulaná klubíčka“. Jedna kočička, totiž ztratila jméno, když ji zaklel zlý čaroděj. Švarcík se rozhodl ji zachránit. Pomozte mu najít rozházená klubíčka s písmenky v mělnických oknech a výlohách a vyhrajte super ceny.


 První cenu (plyšového kocoura Mikeše) do soutěže věnoval Památník Josefa Lady a jeho dcery Aleny Hrusice (OMPV p. o.) Hrací karty a pravidla soutěže najdete na www.muzeum-melnik.cz, nebo v pokladně muzea. Výstava potrvá do neděle 28. 10., kdy budou také slavnostně předány ceny výhercům.

K.F. oddělení propagace RMM.

Tolik tedy program z RMM a již teď vám mohu slíbit, že se chystám přijít ještě s jedním vzdálenějším výletem, tak se máte na co těšit.



Žádné komentáře:

Okomentovat