úterý 18. února 2014

Další skvělá aplikace pro vás, kteří občas i často cestujete vlaky.


Ty tam jsou pryč časy, kdy vám mobilní telefonní operátoři vysvětlovali, jak se draze připojit s telefonem k různým šikovným aplikacím, které se týkají třeba i dopravy, nebo si aspoň ověřit odjezd, či nějaké to zpoždění pomocí SMS zprávy.

Jak šel čas, tak šla samozřejmě vpřed i technika a předpokládám, že dnes už není pro nikoho žádnou novinkou webová adresa http://kam.mff.cuni.cz/~babilon/zpmapa2   . Tady nejen vidíte na mapě republiky, kde zrovna jaký osobní vlak je, ale i jaké má zpoždění, včetně různých aktuálních výluk na trati a dalších informací. Aplikace je výborná zejména v čase sněhových kalamit, záplav, špičkách v pátek a v neděli večer, a nejvíc asi při dálkovém cestování.

Nyní máte možnost, se seznámit s další skvělou aplikací na http://provoz.szdc.cz/tabule/StationDetail.aspx?lang=cs&id=5453018&t=2  , kterou jsem úmyslně přepnul na Mělník, ale dole, se přepnete do seznamu stanic. Aplikace by měla aktuálně ukazovat to, co jinak vidíte na nádražích vybavených elektronickými tabulemi. Mělník má jen malinkou tabulku v sousedním okénku vedle výdejny jízdenek, ale zpravidla bývají tyto tabule velké a jsou aplikovány nad příchodem k vlakům. Netová stránka tak umožňuje sledovat vývoj dopravy v naši ( tam kde zrovna jsme) odjezdové stanici  bez ohledu na to, zda jsme ještě kdesi mimo nádraží, nebo v nádražní restauraci a cestující je tak vlastně s předstihem informován o nástupišti, ze kterého vlak pojede a zda bude mít vlak zpoždění či nikoliv.
To oceníte například v nádražní restauraci při opakovaných narůstajících zpožděních, kdy není toto třeba chodit neustále kontrolovat. A druhým případem je fakt, kdy s předstihem vidíme, že není třeba na nádraží vůbec spěchat.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat