neděle 16. února 2014

Co dělat, když potkáte psa tuláčka ?


Známe to všichni z televizních obrazovek. Vždy se najde nějaký ten hajzl, který se chce zbavit nevinného zvířete. Psa, pak někde uváže k zábradlí, nebo vypustí na opuštěném místě a to jsou ty lepší případy. Takové zvíře, pak někde strádá žízní i hladem, bojí se okolí, hrozí mu ohrožení na životě v důsledku dopravy a je to zkrátka smutná událost. Přitom jde často o psíka milého a neagresivního, který někdy i hledá jakousi oporu u jiných lidí a stane, se vašim nedobrovolným souputníkem na výletě, či vycházce.


Co tedy dělat, když takové celkem milé zvíře vám je společností stovky, ba tisíce metrů? Pokud jste v okolí Mělníka, tak je dobré si dát do mobilu číslo  602 144 145 a zavolat.  Nečekejte, že se bude chtít někdo nějakým způsobem kromě vás na ulici nějakým psem zabývat. A  tak máte vlastně jeho zdraví a život ve svých rukou.


Pán z útulku mi oznámil, že na odchytovku, se žádné hodiny nevztahují ( ty jsou jen pro návštěvy útulku) a zeptal se, kde jsem na psa natrefil a kde se nacházím, aby si pro něj mohl přijet. Jakmile slyšel slovo Starák, tak měl jasno. Jeho popis souhlasil s mým a naštěstí nešlo o nějakého vypuštěného psíka bezohledným člověkem, ale o štěně tuláka z místních lodních doků. Jak vidíte na druhém obrázku, tak pejsek tuláček měl ze setkání se starým známým velikou radost. Pejsek to byl velmi vychovaný i milý a stal se mi námětem pro článek, který má apelovat na vás, kterým není život zvířat lhostejný. Doufám také, že jsem však dobrým úmyslem nevzbudil pozornost těch, kteří se o tato zvířata zajímají ze zcela jiných důvodů. A tak stále platí: Máte-li rádi svá zvířata, zabezpečte je proti útěku, únosu i možnosti otrávení.


SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat