sobota 24. srpna 2013

Na laterálním kanále u Hořína, se usilovně pracuje.


V červnu vám Soutok přinesl obrázky povodněmi zničeného laterálního kanálu. Nyní jsem se s fotoaparátem vypravil prozkoumat významné staveniště, které rozhoduje o tom, kdy opět ožije dopravní říční úsek mezi Mělníkem a Prahou.


Jak vidno, tak do akce je zapojeno poměrně dost techniky....


.... a také se zdá, že místo havárie je již opraveno.


Cyklostezka mezinárodního dálkového významu je v těchto místech již dlouho obnovena, avšak pohled na nejbližší odpočívadlo nedělá dobrou reklamu našemu státu. Osobně bych v blízkosti takového přeplněného odpadkáče vůbec sedět nechtěl. Tady bych pochválil i jednoho z čtenářů webu Mělníček, který na problematiku přeplněných košů na stezce na webu upozornil a bohužel mi připoměl to, co jsem již v nějakém článku zde na Soutoku uvedl, že u nás je snad bohužel vítané, když si návštěvník odveze upatlaný obal od čokoládové tatranky v igelitu v zavazadlech sebou domů. Koše patří do civilizované Evropy a jsou vizitkou státu ostatním sousedům.



Opravené místo.


Pohled k Vrbnu....


.... a k Mělníku. Vypuštěný kanál býval v minulosti brán, jako fotografický unikát, neboť se vypouštěl po letech jen kvůli údržbě. Naposled tak zřejmě bylo v roce 2005, kdy podobný snímek zdobil dnes již neexistující periodikum Tep regionu. Ještě si připomeňme, že právě tady vám o Silvestra 2011 přinesl Soutok první velmi sledovanou reportáž z plavby květinové lodi na počest exprezidenta Václava Havla. ( archiv)


Vozový park, se zpevňovacím materiálem.


Zde zaujala především zapuštěná železná přepážka ve středu hráze.

Kdy bude plavba tedy obnovena, mi zatím známo není, avšak, zdá se, že to bude již brzy.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat