sobota 8. června 2013

Takové bylo populární Na Kokořínsko s párou v roce 2013.


Pokud si některý čtenář Soutoku ještě vzpomene na loňský rok, tak se nám tu tehdy sešly v jeden den reportáže ze čtyř akcí a Soutoku se doslova rozsvítila na několik měsíců sledovanost. Jenže, nic netrvá věčně a k dost podivnému letošnímu počasí, se přidaly nejen povodně, ale i osobní pracovní povinnosti. Z toho vyplývá, že Soutok málem ani nikam nevyrazil, ale nakonec něco pěkného v magazínu máme.


Krásná auta na snímku jsou připomínkou, že se opět jen kousek odtud v Lobči dnes opět konala výstava anglických veteránů. Mimochodem, ve jmenované obci najdete také Muzeum Eduarda Štorcha, který proslul například románem Minehava a probíhá zde obnova  místního pivovárku http://www.pivovarlobec.cz/. Jednu fotografii z časů, kdy tento pivovar ještě fungoval, najdete v interieru restaurace Němý Medvěd.


Americký válečný Jeep patří již tradičně k akcím podobného technického zaměření.

Zvláštní ozdobou letošní akce byly tyto dva traktory, které mi připomněly něco, co jsem již v minulosti zaznamenal a brzy opět zapomněl. Bohužel jde pouze o jednorázovou každoroční akci, která se koná v obci Kropáčova Vrutice a letos připadá na sobotu 7. září. Je určena všem, kteří máte nějaký vztah k našim historickým traktorům a různému zemědělskému náčiní. Doporučuji navštívit web http://www.nn-kosatky.cz/historicke-traktory/ , kde je pěkná galerie ze čtyř uplynulých ročníků. Kropáčova Vrutice je jen několik málo kilometrů za obcí Byšice, takže je to jistě zajímavá výzva k návštěvě.


Promenádní ulička s různými stánky.


Bojovou ukázku z první světové války jsem letos nestihl.



Jako vždy probíhala po celý den na akci různá hudební vystoupení.



Příjemných 25 stupňů Celsia bylo svým způsobem pro nezvyklý organizmus lehkou zátěží a lidem ve vojenských mondurech nebylo zrovna co závidět.


A co by to bylo za reportáž o páře, kdyby nebyla ani na jednom snímku, že? Parní lokomotivy člověka zkrátka často přitahují, o čemž svědčí i váš zájem na toto téma a je fajn, že už nejsou jen nějakou velkou vzácností, ale můžeme je vídat častěji na různých akcích.


Dnes byla pro děti v blízkosti areálu připravena i malá pouť, na kterou jsem jaksi při fotografování pozapomněl. Nemohl jsem však odolat atmosfeře starého otevřeného vagonu v blízkosti nádražního stromu, ze které vyzařuje fantastická realita doby staré několika desetiletí, ba celého staletí.

Pokud jste akci z nějakého důvodu nenavštívili a je vám to líto, tak nezoufejte, protože podobných akcí je po republice dost a co se navíc nepovedlo letos, tak může vyjít někdy příště ;-).

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat