pátek 19. října 2012

Starý most dostane jméno.



 Jednou z informací, která mi v současnosti přijde zajímavá, je  zpráva, kterou jsem zaznamenal na webu Mělníček, na http://melnicek.cz/node/11383. Vězte, že vůbec prvně v historii našeho města dostane některý z našich mostů jméno a bez jakýchkoliv diskusí.

Shodli jsme se s přáteli, že když už má mít tedy jméno, tak bylo zvoleno poměrně vhodně. Nicméně, ta zpráva stačila k tomu, abych si na lecos vzpoměl. Pamatujete, jak se říkalo před 20 lety, že je někdy lepší ulice a mosty nepojmenovávat po osobách, aby je někdo nechtěl přejmenovat, což se někdy stává ?  Pamatujete na chvíle, kdy se diskutovalo ohledně pojmenování druhého ,, nového" mostu ? A pro trošku humoru dodám, že jsem se si nejprve musel protřít oči, protože jsem četl jméno František Straka :-) ( netřeba snad představovat). A pak mi došlo, že nebýt zájmu o podzemí ( veřejně přístupné v rámci DED  snad 2006), kde je i onen veslařský trenažér, tak si leckdo, kdo nevesluje, ani není přítelem historie, asi na Josefa Straku ani nevzpomene.

A tak neváhejte, a pokud máte 3. listopadu čas a nemáte program, tak aspoň na chvíli zavítejte do Rybáří a staňte se svědky historického okamžiku odhalení pamětní desky na pilíři mostu.

Žádné komentáře:

Okomentovat