středa 12. září 2012

Na Mělníku bonsaje a papoušci, ve Vrbně kostel.


Do Vinobraní je něco přes týden, ale už tento víkend ožije Mělník zajímavými akcemi, které stojí za návštěvu.

Na mělnickém koupališti je po oba dva dny tradiční výstava papoušků, která  rozhodně stojí za návštěvu. U vchodu pak jistě bude mimořádná nabídka možnosti koupě různých odborných knih z mnoha oborů i kalendářů.

V centru v parčíku za kostelem Sv. Ludmily, se bude konat  po oba dny prodejní výstava bonsají. Pokud jste je někdy pěstovali, nebo byli na nějaké výstavě bonsajů, tak si ji jistě nenecháte ujít. Pěstování bonsají se k nám masověji rozšířilo z Japonska na sklonku 80. let a svým pěstitelům přináší při nenáročné a správné údržbě, a vhodném umístění radost.

A nakonec mám pozvánku do Vrbna, kde je pro mnohé mimořádná příležitost navštívit interier kostelíka, který je krásnou dominantou při pohledu od mělnického zámku.

2 komentáře:

  1. Ještě jedna akce na http://www.pivovarlobec.cz/index.php . Minimálně jsou na stránkách krásné historické fotky, dokumenty apod.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ještě doplňující informace pro Vrbno. Komentované prohlídky kostelíku i okolí každou hodinu ( 9.00, 10.00, 11.00,12.00..) Od 15.00 mše svatá.

    OdpovědětVymazat