sobota 29. června 2024

Léto v RMM, aneb akce Regionálního mělnického muzea na léto. Výstava Mělnické medvídkování byla zahájena. Plakáty, odkazy na akce i malá fotogalerie právě zahájené výstavy.

 


Máme tu léto, začaly prázdniny i dovolené, a to je doba, kdy se vám i Regionální mělnické muzeum snaží pomoci s něčím, co by mohlo zaujmout vaše děti. Nikoho tak tedy asi nepřekvapí, že program letních akcí je orientovaný především na ty nejmenší. Ačkoliv má asi málokdo u nás ve městě tak propracovanou reklamu na akce, jako RMM a mohlo by se zdát, že pozvánky na akce na Soutoku jsou v tomto případě nošením dříví do lesa, tak si myslím, že to zdaleka není tak docela pravda.

Dozvíte se i díky odkazům o akcích mnohem více, než je jenom na plakátech a v neposlední řadě, se můžete podívat i na milé fotografie z akcí. Všichni jsme jednou byli dětmi, z lecčehos lze cítit i určitou nostalgii a dnešní děti jsou naší budoucností. Na zabavené a spokojené děti je vždy příjemný pohled a jejich výchovu nelze pro budoucnost společnosti podceňovat.

Jinak se zdá, že lidé mají mnohdy rádi určitou mediální všehochuť na jednom místě a díky tomu se leckdy podívají i na věci, na které by třeba takříkajíc jinak nikdy neklikli. Není tedy tak pravdou, že reklama někde není. Ona leckdy i je, ale ne každý je tak do něčeho konkrétního zanícený, aby třeba pátral na webu organizace, která něco pořádá. Ten člověk musí být napřed někde upozorněný, že se něco koná a teprve potom i na odkaz, kde najde detaily, pokud ho to až tolik zajímá. Většinově máme zřejmě rádi všehochuť.


🌞Léto v muzeu - pozvánky

Vážení a milí návštěvníci a příznivci Regionálního muzea Mělník,

 

Léto v muzeu je v plném proudu! Srdečně Vás zveme na červencové akce:

Město Mělník letos slaví 750 let a muzejní medvídek Míša Plýša si pozval kamarády, aby to spolu oslavili. A že jich je plný malý muzejní sál se přesvědčíte, když dorazíte na výstavu Mělnické medvídkování aneb s medvídky za historií Mělníka. Samo sebou nechybí muzejní herna a hlavně hledání medvídkového pokladu... Pokud ho objevíte, s prázdnou neodejdete! Výstava je otevřena denně kromě pondělí 9-12 a 12:30-17 hod. Doprovodný program s muzejní dílničkou se bude konat 27. 8. 2024.

 

 

Ve středu 10. 7. vyrazte na výlet do skalního obydlí ve Lhotce. Komentovaná prohlídka skalního bytu pro rodiny s dětmi Tetička Mína vypravuje s kouzelnou muzejní dílničkou a pohádkou začíná v 10:30 hod. Skalní obydlí leží na žluté turistické stezce, vedoucí z Mělníka. Ta navazuje na známou Máchovu cestu značenou červeně linoucí se Kokořínským údolím. Trasa je vhodná pro pěší i cyklistický výlet, nebo lze přijet vláčkem.

 

 

V sobotu 13. 7. v 14:00 si nenechte ujít další kostýmovanou prohlídku stálé expozice historických kočárků ve stylu 70. let 20. století. Paní Růžičková a paní Polívková Vám zábavnou formou prozradí fakta nejen o historii proslulé mělnické továrny na výrobu kočárků Liberta. Pro děti mají dámy připraveno několik zábavných úkolů…

 

 


Ve středu 31. 7. se koná oblíbená naučná procházka centrem Mělníka pro rodiny s dětmi Projděte se Mělníkem s kocourkem Švarcíkem. Průvodcem Vám a Vašim dětem bude historik muzea Mgr. Lukáš Snopek, doprovázený svým zvídavým přítelem (maskotem muzea) Kocourkem Švarcem…Tato dvojice hravou formou, vtipnými dialogy a několika úkoly přiblíží účastníkům minulost města nad soutokem a jeho zajímavosti.
Putování začíná v 9:30 hod. u muzea.

 

 

V kavárně a vstupních prostorech na Vás čekají výstava obrazů Jitky Vodolanové Duhové sny a výstava cestopisných fotografií Ivo Drahoráda Route 66.

 

PŘIPRAVUJEME NA SRPEN:

29. 8. Vernisáž výstavy Mělník v čase: 750 let města

3. 8. Dny lidové architektury Středočeského kraje na statku U Cinků v Ledčicích

24. 8. Den s řemesly ve skalním obydlí Lhotka

27. 8Doprovodný program k výstavě Mělnické medvídkování s muzejní dílničkou

31. 8. Divadelní představení pod širým nebem Figaro ve Lhotce u Mělníka na hřišti

 

Těšíme se na setkání s Vámi v muzeu!

 

Přeji Vám krásné letní dny

Kristýna Frelichová, DiS. 

PR a propagace 

 

Regionální muzeum Mělník, p. o.
Středočeského kraje 

nám. Míru 54, 276 01 Mělník 

T: 315 630 923, M: 728 620 651 

www.muzeum-melnik.cz

 


Mělnické medvídkování - výstava k 750 letům města Mělník pro děti byla zahájena!

Dobrý den,

Jeden z počinů k výročí 750 let města Mělník byl zahájen v malém sále muzea. Výstava Mělnické medvídkování aneb s medvídky za historií Mělníka přibližuje nejmenším návštěvníkům historii i současnost města na soutoku zábavnou formou. Nechybí muzejní herna i hledání pokladu


Kdy: 14. 6. – 6. 10. 2024, vernisáž 13. 6. od 17:00 hodin

Kde: Regionální muzeum Mělník – malý sál

MĚLNICKÉ MEDVÍDKOVÁNÍ ANEB S MEDVÍDKY ZA HISTORIÍ MĚLNÍKA

Mělník slaví velké narozeniny a muzeum myslí s oslavami výročí 750 let města i na nejmenší návštěvníky. V malém sále muzea bude celé léto přístupná výstava Mělnické medvídkování aneb s medvídky za historií Mělníka.

Muzejní medvěd Míša Plýša si totiž pozval kamarády na oslavu významného jubilea. Přiblíží dětem, čím se naše město proslavilo v minulosti a s čím je spojováno dodnes za pomoci kouzelné abecedy i tematických panoramat. Samo sebou nechybí muzejní herna a hlavně oblíbená letní soutěž. Tentokrát návštěvníky čeká hledání medvědího pokladu. Pokud ho objeví, neodejdou s prázdnou! Z výtvarné dílničky si odnesou také leporelo mělnických kněžen a královen. Autorkou portrétů je výtvarnice Ivana Tošnarová. Větší část vystavených medvídků pochází ze sbírky muzea, nejstarší exponáty zapůjčilo Muzeum hraček v Rychnově nad Kněžnou manželů Pecháčkových. Na expozici se podíleli i mělničtí sběratelé a patrioti. A co že mají medvědi společného s historií slavného města na soutoku dvou největších českých řek? Věděli jste např. že americký prezident „Teddy“ Roosevelt, kterému vděčíme za vznik specifického druhu hračky – plyšového medvídka, je podle nových poznatků genealogů prokazatelným, byť dosti vzdáleným potomkem české patronky svaté Ludmily? A pokud se ptáte, kolik medvědů Vás v muzeu přivítá, přijďte je spočítat! Výstava je otevřena denně kromě pondělí 9-12 a 12:30-17 hod. Doprovodný program pro rodiny s dětmi s muzejní dílničkou se koná 27. 8. 2024.










Žádné komentáře:

Okomentovat