středa 5. června 2024

Mělník 750 let : Mělnické poklady.. jen pro vás. Tento víkend je Mělnický Vrkoč a krásná auta v Lobči. Svatojánská muzejní noc, Medvídkování a další akce RMM. Noc kostelů ve Mšeně.


V posledních článcích přicházím neustále s nějakou nabídkou  akcí a nejinak tomu bude i dnes. Jen to počasí nám po tom neuvěřitelně teplém březnu nějak nepřeje a nezbývá než věřit., že snad už bude také někdy lépe Není snad možné, aby prakticky v té nejlepší části roku pořád jen strašily bouřky, pršelo, nebo foukal vítr.

Aktuálně bych měl dnešní nabídku zahájit akcemi nejbližšího víkendu a možná, že ještě dokonce připomenout, že to bude víkend volební, ale myslím si, že akcím tohoto víkendu jsem tu již věnoval dostatečnou pozornost hned v několika článcích, a tak si dovolím začít zcela jinak.

Kdy jste viděli na vlastní oči naposledy mělnické poklady ? Tak jistě, že to ne každého zajímá a někdy i některý člověk potřebuje něco nevidět hodně dlouho, aby znovu přišel, ale ta šance tu prostě je. Nemohu jinak, než sem dát odkaz na svůj starý blog, kdy jsme tu takovou parádu měli.


Osobně se mi stránka již nezobrazuje, ale pokud kliknu na odkaz s nápisem ,, pokračovat na nezabezpečený web", tak se na něj dostanu. Mělník letos slaví 750 let města, a tak to ani jinak být nemůže. Ta příležitost tu prostě je. Hned na to jsem navázal akcemi RMM, protože začátek  nového měsíce na Soutoku již tak nějak tradičně patří seznámení s tím, co že místní muzeum vše pořádá. Pouhý den před mým oblíbeným pochodem Mělnický hrozen nás například čeká ve Lhotce také Svatojánská muzejní noc. Na trasy ,, hroznu" jsem ještě nekoukal, ale přes Lhotku vedou poměrně často.

Pak si tedy opět připomeneme hlavní akce nadcházejícího víkendu a na závěr jsem tentokrát zařadil nejaktuálnější akci ve Mšeně. Nevím sice, odkud má Soutok čtenáře, protože mě obvykle nikdo nenavádí k tomu, abych zvažoval nějakou diskusní odpověď, což je mnohdy lepší, ale pokud jde o statistiky, tak to letos jde mnohem lépe, než jsem si jen dokázal představit. Za to vám samozřejmě děkuji a mám radost, že i k tomu magickému číslu chybí již jen několik desítek tisíc návštěv. Více je dnes asi zbytečné cokoliv dodávat a zbytek článku patří tradičně paní Kristýně Frelichové z RMM.

Pohodový zbytek pracovního týdne a vydařený blížící se víkend !



🧸Pozvánka na vernisáž výstavy Mělnické medvídkování, akce - červen

Vážení a milí návštěvníci a příznivci Regionálního muzea Mělník,

 

srdečně Vás zveme na vernisáž výstavy Mělnické medvídkování aneb s medvídky za historií Mělníka, která se koná ve čtvrtek 13. 6. 2024 od 17:00 hodin! Těšit se můžete na představení Tři medvědi a drzá Máša v podání Loutek bez hranic.

Město Mělník letos slaví 750 let a muzejní medvídek Míša Plýša si pozval kamarády, aby to spolu oslavili. A že jich je plný malý muzejní sál se přesvědčíte sami. Samo sebou nebude chybět muzejní herna a hlavně hledání medvídkového pokladu... Pokud ho objevíte, s prázdnou neodejdete!

 

Srdečně zveme i na další červnové akce:

Nenechte si ujít vystavení mělnických pokladů v rámci oslav 750 let města Mělník v pátek 14. 6. od 10:00 do 18:00 hod. V muzeu budete mít jedinečnou příležitost vidět originál denáru kněžny Emmy, mumii kočky nalezenou při přestavbě mělnického chrámu a gotické vejce.

V pátek 21. 6. s námi pronikněte do tajů Svatojánské noci! Muzejní noc ve skalním obydlí ve Lhotce nabídne povídání o zvycích a tradicích, které naši předkové dodržovali v noci před svátkem svatého Jana Křtitele (24. 6.). Pro děti bude připravena pohádková stezka a nakonec nás čeká i ohýnek, buřty a muzika. Začínáme v 19:00 hod.

V muzejní kavárně na Vás čeká malé nahlédnutí do historie vývoje sportovních kočárků prostřednictvím dobových katalogů, fotografií a reklam. Výstava je přístupná do 16. 6.

Ve vstupních prostorech Vás uvítají fotografie a výtvarné práce dětí z MŠ Čtyřlístek Mělník. Výstava k výročí 45 let od založení oblíbené školky je přístupná do 30. 6.

 

Těšíme se na setkání s Vámi v muzeu!


Přeji pěkný den
Kristýna Frelichová, DiS. 

PR a propagace 






 



Žádné komentáře:

Okomentovat