středa 11. března 2020

Regionální muzeum Mělník ruší v souvislosti s nařízením vlády blízké populární a vždy hojně navštěvované akce. Které to jsou ? Některé akce ruší také Mšeno. Výstaviště v Lysé nad Labem překládá výstavu Jarní Zemědělec na pozdější termín.


Jak jistě víte, tak v úterý 10. března v 18 hodin padlo v důsledku ohrožení zdraví obyvatel  ČR koronavirem ve vládě jedno z nejrychlejších a nejzásadnějších rozhodnutí v našich dějinách.

Samozřejmě, že na každého občana mají následky tohoto nařízení různý vliv. Někdo je zvyklý se více pohybovat ve společnosti, navštěvovat masové akce, chodit do divadla a jiný je spíše takzvaně samotář, nebo nanejvýš provozuje svůj pohyb v rámci příbuzenských návštěv.

Ti první to nyní pocítí více, ale zdraví  je přece jen přednější a sami víte, jak je to nepříjemné, když je člověk sice doma, ale necítí se zrovna dobře.

Na druhou stranu to neznamená, že by na dobu neurčitou skončil život. Jenom musíme umět použít to, co jsme jako-by odsunuli na druhou a trochu pozapomenutou kolej. Třeba taková kniha, která vám může nabídnout nějaké zajímavé znalosti. Vždyť dokonce existuje pořekadlo, že kniha je nejlepší přítel člověka.
.
Umíte si představit takový sobotní podvečer bez elektřiny a internetu ?  To je tragedie, co :-)? A přitom stačí třeba jen zapálit svíčku a o něčem se rozpovídat a zaujmout druhé lidi v naši blízkosti. Uměli bychom to ? Na to si odpovězte každý sám.

Proti tomu všemu je relativně situace dost dobrá, protože pořád ještě můžeme vycházet a někde chodit, nebo i někam jet. Ale, dost řečí a pojďme se podívat, co nám ruší za akce RMM, co se ruší na Mšensku, a jak se pokouší prát se situací výstaviště v Lysé nad Labem.

Příště už snad bude něco pozitivnějšího.







Mšeno a okolí:

13.03.2020  Divadelní představení souboru Bazilišek Benátský "Kdo z koho, aneb Za vším hledej ženu" - ZRUŠENO
14.03.2020  Borecký půlmaratón - ZRUŠENO
14.03.2020  Filmový festival Expediční kamera
21.03.2020  Sokolský karneval - ZRUŠENO
23.03.2020  Příběhy našich sousedů Mělnicko - ZRUŠENO
29.03.2020  Vítání jara - Smrtná neděle
18.04.2020  Vymetání výfuků
01.05.2020  XVI. mistrovství světa mopedů Stadion
15.05.2020  Běh pro Světlušku

Žádné komentáře:

Okomentovat