středa 4. dubna 2018

Ve znamení měsíčníku Mělnická radnice. Obrazová galerie a pozvánky na články o Legiovlaku, Sokolově, Vinné noci i sklepním podzemí.


Myslím, že jsem toho poslední dobou napsal dost, a tak jsem si řekl, že je na čase si dát volno, ale když jsem si prohlédl v rychlosti měsíčník Mělnická radnice a namátkou jsem vybral některé tituly, tak mě tak napadlo : ,, Vždyť oni zvou čtenáře na věci, ke kterým mám plno obrazového a mnohdy již zapomenutého materiálu, což je jaksi škoda." Co může být lepší, než pozvánka v podobě krásných obrázků a příslušných článků ?

A tak berte tento článek, jako tu nejlepší pozvánku na akce. Berte to, jako takové doplnění reklamních upoutávek v Mělnické radnici, čili jako bonus.


Ve dnech 8.5. - 14.5. tu bude konečně legiovlak, což jsem tu také několikrát připomínal. Soutok jej navštívil přesně před rokem v Kolíně a článek i fotky najdete .....

http://soutok.blogspot.cz/2017/05/sobota-135-na-soutoku-para-do-msena.html



V měsíčníku se připomíná 75. výročí bitvy u Sokolova, které proběhlo 8.3. a je tu i pozvánka na knížku o kpt. Otakaru Jarošovi. Dovolím si vás tedy pozvat na článek, kde kromě fotografií najdete i některé informace a data o bitvě.

http://soutok.blogspot.cz/2016/11/novy-pomnik-kpt-jarose-aneb-vypraveni-o.html



Další obrázky jsou z Vinné noci 2015, která bude letos 21.4. od 16 do 22 hodin.
Článek najdete na

http://soutok.blogspot.cz/2015/04/vinna-noc-2015-mala-fotogalerie.html






A poslední pozvánka patří tomu, co bude již za pouhých 10 dní !! Po půlroce půjdeme znovu do mělnických historických sklepů. To je téma, které teď budu ještě připomínat, protože se termín akce již velmi přiblížil, a také budu jedině rád, když veřejnost sama ukáže, že skutečné sklepy nejsou žádnou zbytečností, ale opravdu požadovaným turistickým magnetem města Mělníka.

 Jsem opravdu velmi rád ( článek v dubnové Mělnické radnici), když čtu, že mnozí majitelé sklepů jsou ochotní, se svými sklepy pochlubit veřejnosti a považují si to za čest. Tito lidé mohou v nedaleké budoucnosti třeba i přepisovat místní dějiny a stát se velkým příkladem mělnického patriotismu.


Tímto článkem jsem chtěl pouze doplnit některá příjemná témata z měsíčníku Mělnická radnice, neboť jak jsem již kdysi někde napsal, tak je na poli informací vždy lepší, když je z čeho vybírat, a když si můžeme atmosféru akcí nějak přiblížit, třeba i díky minulosti. I proto jsou fotografie tak fantastickou věcí.

http://soutok.blogspot.cz/2018/03/jste-prvni-na-melniku-kteri-to-vedi-za.html



Žádné komentáře:

Okomentovat