středa 18. dubna 2018

Televizní rozhovor s Martinem Klihavcem v mělnickém podzemí. ( video) Od soboty 21.4. budou také probíhat přes sezónu pravidelné prohlídky mlýna v Liběchově. Liběchovský kostelíček málem koupila Pravoslavná církev.


Když se média dozvěděla o tom, že se na Mělníku budou po půlroce jednorázově otvírat další dosud veřejností nenavštívené sklepy, tak vedle Českého rozhlasu k nám zavítala také metropolitní TV Praha. Vy se nyní můžete kliknutím na odkaz podívat na rozhovor s předsedou MOOS a kronikářem města Martinem Klihavcem.



Další pozvánka na tento víkend patří liběchovskému mlýnu. Již jsem to zde uváděl, ale nyní je to již aktuální. Na facebooku mlýna, se dočtete také takovou zajímavost, jak málem Liběchov ,, přišel" o svůj kostelíček. Lépe řečeno, měli bychom možná brzy na kopečku nad Liběchovem kostelíček s minimálně jinou bání.

Neberte to nijak rozhořčeně a přehnaně, a přečtěte si také hlavně komentáře. Konečně, pravoslavné kostely jsou krásné ( Karlovy vary, Olomouc ... ty jsem navštívil osobně a články jsou zde), ale bylo by přece jen dost smutné, kdyby po těch mnoholetých aktivitách liběchovského spolku za záchranu kostelíka přece jen došlo a důvěrně známá dominanta by změnila svoji tvář na základě nějakého rychlého jednání.

http://soutok.blogspot.cz/2013/12/soutok-v-karlovych-varech-vlakem-super.html

http://soutok.blogspot.cz/2016/07/moravska-florencie-je-z-melnika.html

Počínaje 21dubnem vždy v sudé týdny v sobotu a v neděli budeme připraveni provést zájemce o mlýn i turisty v 10, 12, 14 a 16 hodin po mlýnici i dalších částech areálu, a to po celou letní sezónu až do září. Vstupné (které se netýká dětí do 15 let) bude pro návštěvníky jejich příspěvkem na probíhající opravu mlýna a pro nás závazkem a varováním, že se musíme během hodinového výkladu snažit tak, aby od nás lidé odcházeli plni jen těch nejlepších dojmů 

Na facebooku, se také dočtete, jak málem Liběchov přišel o svůj kostelíček.


https://cs-cz.facebook.com/umeleckymlyn.libechov/


Žádné komentáře:

Okomentovat