úterý 17. dubna 2018

Hlavními akcemi nadcházejícího víkendu jsou Vinná noc a Řípská pouť. Jaká vína budou v nabídce a za kolik ? Od neděle se pod Řípem již staví atrakce a po vršku pobíhají jakési kozy. Fotogalerie.


Dnes si připomeneme takové dvě hlavní akce nadcházejícího víkendu. Přímo na Mělníku to je již tradiční Vinná noc, která bude probíhat v sobotu  od 16 do 22 hodin. Místa konání jsou již tradiční: Náměstí Míru, Svatováclavská ulice a zámek Mělník.

A na jaká vína, se tedy můžete těšit ?




Převzato ze stránek  http://www.melnickykost.cz/vinna-noc.php

Soutok byl uplynulý víkend v neděli také na Řípu, odkud přivezl nějaké záběry.


Na prvním snímku máte již stavbu prvních dvou atrakcí.



Nevyfotit zdejší chatu s ....


.. rotundou  svatého Jiří a svatého Vojtěcha by snad ani nešlo.

Ve Wikipedii se uvádí, že rotunda tu sice stojí na počest památné vítězné bitvy u Chlumce 18.2. 1126 ( Ústecký kraj), kdy Soběslav I. porazil německého krále Lothara III. , ale také se uvádí, že Soběslav dal stávající kostelík opravit a rozšířit o západní kruhovou věž, z čehož vyplývá, že k založení stavby došlo již dříve,  snad kolem roku 1039.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Rotunda_svat%C3%A9ho_Ji%C5%99%C3%AD_(%C5%98%C3%ADp)



Nejsem zrovna botanik, ale příroda nám již příjemně kvete.





Ovšem, kde se vzaly tyto kozy, kterým se pobíhání po strmých skaliskách očividně líbilo a přitom  šlo o zvířata, která se blízkosti lidí vůbec nebála, tak to nevím, Kozích plemen je hrozně moc.



Pokud se tedy o víkendu na Řípskou pouť vydáte, tak ještě přidávám program i jízdní řád parního vlaku Svatý Jiří, který jede již v sobotu 21.4.



1 komentář:

  1. Jirka z Mělníka19. dubna 2018 v 16:54

    Zase kapela Ortel na Řípu... asi si zajdu na obecní úřad v Krabčicích a zeptám se, jestli je to nějaká nová tradice.

    OdpovědětVymazat