neděle 15. dubna 2018

V Letňanech se konal 2. autobusový den PID. Na snímcích z centra jarní Prahy můžete vidět hada, medvěda, falešný orloj i Vltavu plnou nejrůznějších plavidel. Fotogalerie.


Jednou z akcí tohoto víkendu byl také druhý ročník Autobusového dne PID 2018 v pražských Letňanech. Měl jsem takové pokušení, se tam po roce podívat a byl jsem zvědavý, jaký to bude pocit, když zase po roce uvidím populární autobus RTO s vlekem, harmoniku, či další Karosy.

Problém byl ten, že jsem měl po poledni nějakou povinnost, a tak jsem vlastně dorazil až na poslední hodinku autobusového dne, ale toto je akce, na kterou vám hodina bohatě stačí, pokud nežijete představou, že vše rychle nafotíte, a pak se tu budete procházet po areálu s kelímkem piva, na které si vystojíte menší frontu


Autobus RO s typickým žebříkem na zádi jste mohli vidět i na našem autobusovém nádraží při Mělnickém vinobraní 2016, kdy byl součástí Den PID v Mělníku u příležitosti integrace.


Také Karosa připomněla nostalgicky staré časy.


Samozřejmě, že tu byly také autobusy nové i ekologické a nechybělo plno brožurek, které měly nějaký vztah k PID. Od map Středočeského kraje s nákresem linek, přes železniční jízdní řády PID, až po jízdní řády pražských přívozů.


Vystavená technika byla téměř stejná, jako loni, ale když tu byla určitá chuť akci po roce navštívit a podívat se opět také do centra na jarní Prahu.


RTO bylo parádní, tentokrát přímo v zájezdovém provedení, ale mrzelo mě, že jsem tu letos nenarazil na ten typický modrý autobus s bílými pruhy a vlekem, který mi tolik připomíná dětství, a který jsem tu chtěl hlavně vidět. O to více si člověk uvědomuje, jak je dobře, že tu byl loni.

Mimochodem, pokud letos nepropásnu nějakou tu jízdu automobilů veteránů, tak bych docela rád viděl a vyfotil vůz Bugatti. Vždy je někde nějaká ta třešínka na dortu, kterou si tak trochu přejeme při troše štěstí vidět :-).


Harmoniku dám dnes červenou, ač tu byla i ta modrá, co jezdila přes Mělník z Prahy do Štětí.




Pivo bylo opět z pivovaru Uhříněves a již teď, se těším na Druhý mělnický pivní festival v měsíci květnu.


Nad areálem létala i letadla.



A nakonec si dáme ještě jeden interiér a ....


.... Karosu v provedení zájezdovém, která však byla takto někdy nasazována i na dálkové spoje, a Mělník nebyl ve směru na Rumburk a Hrádek nad Nisou vyjímkou.


Součástí výstavy byla i požární vozidla, ale to by byla opět velká fotogalerie vozů z různých úhlů pohledu.


Závěrem ještě několik stánků a již se vydejme na pětihodinový lístek za 84 Kč metrem do centra města.


 Kde jinde začít, než u Prašné brány pohledem na Pražský veteran car.


Samozřejmě Celetnou za krásnými fasádami domů ...


.... nádhernými kočáry, .....



....., až třeba k neobvyklým šlapadlům. Právě nějaký takový podobný šlapací beer bar jsem nestihl kdysi za jízdy na kole kousek od Drážďan  na cyklostezce vyfotit.




Až si prohlédnete polárního méďu, ....


 ..... tak zbystřete při tomto snímku. Jak jistě víte, tak orloj je nyní v rekonstrukci a divákům slouží  jakási náhradní fotoprojekce na plátno, které zakrývá lešení.



Konečně tu máme také snímek hada a člověk si vždy uvědomí, že se vždy najde ještě něco, co tu nikde na fotce nebylo.



A zase další had :-).


Koupit lístky pro svezení po říčce Kampě můžete už na břehu Starého města.


Karel IV. je všude s námi a nejsme tedy opuštění :-).



Hezký den vytáhl na Vltavu spoustu lidí a nejrůznějších loděk a šlapadel.




Dnes tedy můžete vidět obě mlýnská kola na Kampě za dobré viditelnosti. Fotil jsem je již za šera také v prosinci.


Kampa, to je romantika a vždy si vzpomenu i na Chobotničky z druhého patra.
, které jsou již dětskou filmovou seriálovou klasikou.


Na trávníku v krásném téměř letním dni polehávalo spousta lidí, jak je tady i ve městech s velkými parky zvykem.


Už se vám někdy stal nějaký nepochopitelný zkrat ? Asi každému, že ? Když jsem se vracel před týdnem ze Smíchova z Království železnic, tak jsem samozřejmě přesedal na Florenci na trasu C. Nyní jsem nastupoval u Muzea a nemohl jsem náhle pochopit, co dělám později ve stanici Hlavní nádraží :-)

Propadl jsem se do minulosti :-) a proto jsem myslel, že jedu obrácený směr. Náhodou mi jel zrovna za 10 minut přímý vlak, což bylo o 12 minut dříve, než odjezd autobusu z Ládví, tak jsem to i pro zpestření uvítal. Další radost přišla, když jsem si uvědomil, že mám vlastně tentokrát u mělnického nádraží ČD auto, a tak už nebudu muset ani kousek pěšky.

A pak jsem tedy při výstupu měl štěstí i na toho prvního místostarostu města, jak jsem psal již v minulém článku. No, jsou to někdy zážitky i náhody :-).
Tak tedy úspěšný vstup do dalšího pracovního týdne a co nejméně zkratů, byť někdy veselých a nezapomenutelných, na které budete občas vzpomínat.

Žádné komentáře:

Okomentovat