neděle 17. září 2017

Mělnické vinobraní 2017 - Ohňostroj.


S letošními fotografiemi ohňostroje nejsem moc spokojený a myslím, že v minulých ročnících byly vydařenější. Když pominu stáří fotoaparátu, který by již  snesl výměnu, tak sehrála svoji roli i malá praxe a vliv má do jisté míry i vlastní technická příroda, která tomu dává ty kouzelné barvy, jako je zelená, červená, modrá až fialová apod. :-).

 Chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomil, že ohňostroj vyplňuje pouze část snímku a musím jej trochu přitáhnout. Tyto snímky jsem zde ani nedával. Je to také trochu o štěstí, protože každá světlice je jinak velká, jinak vylétne nad obzor a různě zabere i plochu snímku. Krom toho člověk ani neví, co vlastně na záběru bude, protože hledáček ukazuje od stisknutí spouště téměř 5 vteřin tmu.

Když už se zdálo, že je asi konec, byť to ani dlouho netrvalo, tak po sklizení techniky ohňostroj pokračoval, což znamenalo novou pohotovost. Tak to je jenom takové krátké povídání o tom, jak to je, když člověk bez nějakého velkého hledání místa z voleje začne fotit po roce, či dvou letech ohňostroj. Fajnšmekři jezdí mnohdy kvůli krásným záběrům ohňostroje až třeba do polí k Býkvi, či k Zelčínu, kde hraje někdy roli i samotný zámek.












Aktualizace 17.9. v 11.55:  Pěkné snímky ohňostroje například z roku 2013 najdete přímo po kliku zde na ...http://soutok.blogspot.cz/2013/10/patnact-snimku-ohnostroje-co-neletal.html  Řekl bych, že je tam více barev.

2 komentáře:

  1. Stando, vždyť ty vaše fotky jsou nádherné. A ta předposlední je úžasná! Děkuji za pohotové články. Martin Klihavec.

    OdpovědětVymazat
  2. Martine,
    moc děkuji za podporu, ale klikněte si hlavně na ten první odkaz. Přejeďte jej myší, až se zabarví a zkopírujte jej do nového okna. Uznejte, že ty snímky jsou lepší :-). Je to z roku 2013.


    http://soutok.blogspot.cz/2013/10/patnact-snimku-ohnostroje-co-neletal.html

    http://soutok.blogspot.cz/2012/09/vinobrani-2012-karel-iv-ohnostroj.html

    http://soutok.blogspot.cz/2016/09/melnicke-vinobrani-2016-v-obraze-od.html

    OdpovědětVymazat