úterý 24. září 2024

Mělnický osvětový okrašlovací spolek MOOS vás u příležitosti 20 let činnosti zve na výstavu. Říjen v Lysé nad Labem odstartuje výstava Podzimní zemědělec.

 


Přátelé, rýmička to je sviňa. To jde vše jen s určitými problémy i nechutí a zkazí to doslova několik dnů. Ovšem, kalendárium jde dále a ačkoliv se tu čtou hlavně starší články k různým jakoby snad někdy i aktuálním téma, tak ono to občas nějakou tu novinku chce. Věřím, že teď snad se zájmem aspoň občas sledujete dění, která doslova hýbou atmosférou v republice, ale aspoň symbolicky sem něco dnes dám.

Už za týden tu máme říjen, a to je přesně datum, kdy bude ve Státním okresním archivu Mělník zahájena výstava k 20 letům činnosti MOOS. Psát by se toho dalo moc. Vždyť si stačí vzpomenout na všechny ty Dny otevřených dveří od roku 2004, kdy jsme navštívili obranné městské bašty, středověké sklepy, kostely a mnoho dalšího, včetně řady publikací a nejrůznějších suvenýrů. Stačí si vzpomenout zejména na populární jednodenní otevírání privátních středověkých sklepů pro veřejnost, prodej homolí cukru ke 150. výročí cukrovaru, speciální vánoční pohlednice, městské betlémy, vystřihovánky, nebo hry pro děti v době covidu - 19 o Mělníku.

Není to v posledních mnoha letech jen zásluha aktivity předsedy MOOS Martina Klihavce, ale všichni, kteří se nějakým způsobem na tom dění od samého počátku podíleli, tak si samozřejmě zaslouží určité uznání. Jak jsem psal výše, tak rýmička je sviňa, a tak více již jen na plakátu. A aby toho nebylo málo, tak se ještě podívejte, jak rozjedou říjen v Lysé nad Labem na výstavišti, kam je z Mělníka pěkné, levné i rychlé spojení. Pohodový týden !





Žádné komentáře:

Okomentovat