středa 28. srpna 2019

Program RMM na měsíc září, výstava hub pro školy, nebo Dny evropského dědictví, to je nejbližší aktivita mělnického muzea. Akce tohoto víkendu: Hořín Fest, Country Kaninafest, Poslední koupání Mšeno, Přívorská bitva, Srpnový trh zvířat v Lysé. Sklepy do konce srpna.


Milí čtenáři, blíží se konec měsíce a s ním i poslední víkend, kdy předá srpen vládu měsíci září. Je to tak trochu nostalgické období, protože léto již brzy předá vládu podzimu,bílý den se bude zkracovat a postupně si budeme stále více a více uvědomovat, že také existuje tma i zima.

Jenže, život jde dále, a tak tady mám nejprve kalendárium  na měsíc září , tak jak akce dojednaly pracovnice Regionálního muzea Mělník. V září začíná také opět školní rok, a tak Výstava hub pro školy právě v tomto období je zcela na  místě. Vždyť houbaření je krásný český folklór a jistě si všichni rádi na houbách pochutnáme, pokud ovšem sebereme jen ty jedlé houby, které musíme znát.

V opačném případě můžou některým váhajícím nadšencům houby pěkně zničit zdraví, a tak opravdu sbírejte jen ty houby, které bezpečně znáte !



A přichází akce tohoto víkendu, kterých je opravdu docela dost. Každému dle jeho nálady a vkusu. Zatímco z  Hořína zazní i tvrdší muzika, ....


...., tak v Kanině si dají spíše takovou klidovou pohodičku v podobě country stylu ....


 .... a ve Mšeně zakončí letní koupací sezónu tanečním večírkem s hudební skupinou Tomáše Kindla.



Fandové šermu a středověku si mohou zajet do Přívor

https://www.sermiri.cz/akce/privorska-bitva-2019/10944

..... kde začíná na poledne již 10. ročník ( je to vůbec možné ?) akce, která má mít svůj konec až ve 22 hodin. Škoda, že jsem neobjevil nikde nějaký plakát s programem, ale na objevených webových stránkách se píše o několika bitvách, které mají představovat určité středověké období  apod.


Pořád jsem doufal, že se někde v médiích něco dočtu o středověkých sklepích pod číslem popisným 5 ( vedle restaurace U piráta), ale ticho po pěšině a ani nikde žádné velké reklamy na akci. Pokud mi tedy něco neuniklo.

 Stále tedy vím jenom to, co jsem se dočetl na facebooku pana Lojky a je docela možné, že už máte jenom několik dní k tomu, abyste se ještě letos do těchto sklepů podívali, když se je už majitelé rozhodli pro zbytek sezóny dát k disposici turistickému ruchu.

Více jsem psal na stránce ...http://soutok.blogspot.com/2019/08/stredoveke-sklepy-vedle-restaurace-u.html

.... a o týden dříve si tu můžete přečíst reportáž z prvního otevření pod hlavičkou vlastníků objektu.


Celá řada akcí je i mimo naše město a mnohdy ne nijak daleko. Rád tu dávám zejména reklamy akcí na výstavišti v Lysé nad Labem, které mě nadchnou již jen svým téma, a tak vás zvu na zvířátka, zejména na ty domácí a exotické.

https://www.vll.cz/srpnovy-trh-zvirat

A to bude z reklam na akce před blížícím se víkendem nejspíše vše. Mějte se pěkně a pamatujte na opatrnost. Jediná chvilka nepozornosti může přivodit úraz, který vám může pěkně zamíchat představami třeba právě o nejbližším víkendu a někdy i delším časovém období.

Žádné komentáře:

Okomentovat