neděle 21. května 2017

Mělnická muzejní noc bude v pátek 26. května. Pozvánka RMM. Natura Viva v Lysé nad Labem.


Dnes tu mám opět jeden článek dodaný přímo z mělnického muzea, který je prakticky aktuální a připomínám již avizovanou výstavu v Lysé nad Labem. Více času mi nyní nezbývá.

Mělnická muzejní noc potřinácté
Mělník, 26. 5. 2017, 17:00 - 23:00 hodin

V rámci Festivalu muzejních nocí zve Regionální muzeum Mělník také letos do svých expozic a na zábavný program trvající do pozdních večerních hodin. V pátek 26. května od 17:00 hodin se brány muzea otevřou dokořán! Na návštěvníky bude čekat setkání s kurátory muzea na výstavě „Kam s ním? Do muzea!“. Odborníci na slovo vzatí osvětlí návštěvníkům tajemství muzejního zákulisí a přiblíží principy sbírkotvorné činnosti. Interaktivní program k výstavě, která ukáže předměty získané do sbírky Regionálního muzea Mělník za posledních deset let, zahájí vtipné hříčky ze života muzejníkova ve 20:00 hodin.

První bod programu muzejní noci však bude patřit nejmenším. Pohádka z kouzelného Kašpárkova kufříku: „O panence, která tence plakala“, začne v 17:00 hodin. A protože do jubilejního desátého roku vstupuje interaktivní edukační činnost muzea, oslavíme to s dětmi nejoblíbenějším tvořením za poslední dekádu. „Dávnohrátky“ tety Jitky začínají v 18.00 hodin. Po celý večer pobaví „Popletená expozice“ - hra pro celou rodinu. Otevřena bude i výstava Z historie malé železnice s jezdícím vláčkem a dílna ze stavebnice Merkur.
V 19:00 hodin proběhne prohlídka expozice historických kočárků s nově otevřenou místností dobové hračky 1900 – 1980. Večer stylově zakončí koncert známého mělnického pěveckého sboru Chrapot, který se rozezní malým sálem od 21:30 hodin.

Celý večer si můžete plnými doušky vychutnat nejen muzejní program a atmosféru, ale i víno, kávu, zdravé limonády i jiné dobroty v muzejní kavárně. Ke zhlédnutí tam bude rovněž výstava „1917: Dočká se Evropa míru?“ mapující nesnadné úsilí našich předků o ukončení 1. světové války. Kavárna nabízí 50 druhů českých vín a otevřeno bude do 23:00 hodin. Podrobný program naleznete na www.muzeum-melnik.cz. Těšíme se na Vás!

Akci pořádá Regionální muzeum Mělník, p. o. ve spolupráci s Rodinným centrem Kašpárek Mělník,o.s. a komorním pěveckým sborem Chrapot.
KrF.

Natura Viva 2017Natura Viva 2017...
24.05.2017 - 28.05.2017

Žádné komentáře:

Okomentovat