neděle 28. května 2017

V červnu je toho moc i v Mělníku.První pivní festival, oslavy SDH Blata, Vrkoč, Mělnická Jizerská 50, Mělnický hrozen a další akce v okolí.


Když jsem dnes dopoledne pustil tradičně ke snídani PC, tak jsem se nestačil divit. Díky článku v Mělnickém deníku jsem zaznamenal akci, která se koná již příští sobotu, máme ji takříkajíc pod nosem a člověk ji málem ani nezaznamená, neboť jde i o premiéru. Konečně, zpráva byla vložena 15.5. ....http://www.melnik.cz/pivni-festival/a-3146 Nejbližší kultura příští soboty je tedy na náměstí Míru v době od 14 do 22 hodin.


Pokud jste četli můj včerejší článek, tak jste si všimli jistě chyby. Stránky Mělnického Vrkoče jsou mrtvé, ale žije na facebooku, odkud je tato upoutávka.

 Nicméně, právě nové opomenuté pivní slavnosti mě inspirovaly k tomu, abychom si tu připomněli, co nás v červnu v Mělníku třeba ještě čeká. Nejsou to totiž jen oslavy ve Mšeně s tradiční akcí v Lobči, kde je ta nabídka také veliká. Nemusíme jet někam za kulturou po kolejích, ač lze zkusit vše, ale plno je toho i u nás. Podívejme se na to:


Už 10.6. (dopoledne )2017 bude zase na Blatech za hasičárnou probíhat tradiční Memoriál Václava Šeby a Petra Tomana.

Významné však budou polední hodiny, kde si sbor SDH Blata připomene  již 95. výročí vzniku.


Záběry jsou z roku 2012, kdy zde sbor oslavil 90. výročí. Jak jen ten čas letí.


Letos je tradiční Mělnická jizerská 50 připravena na 17. června.


Půjde již o 24. ročník ..... http://www.bezky.cz/


A Soutok samozřejmě u celé řady ročníků nechyběl, ať už jen, jako divák, nebo i jako webový fotograf , či dokonce jen jako posluchač revivalových kapel na konci soutěžení. Zkrátka, jak se chtělo, a jak se to kdy povedlo :-). Z akce je tradičně na mnoha webech spousta fotomateriálů.


Mělnický hrozen je letos ve znamení 34. ročníku, vychází na sobotu 24. června 2017 a bude tak probíhat dokonce v jiný den, než je Mělnická Jizerská 50, se kterou bývá často společně v kalendáriu.


Záběry jsou také z roku 2012 a více o akci na .... http://kct-vht-melnik.webnode.cz/news/melnicky-hrozen-24-6-2017/

Kde vlastně všude bude Soutok o červnových víkendech, to nevím ani já sám :-). Určitým způsobem je to náročné na cestování  i na zpracování, a v neposlední řadě záleží i na náladě. Obrázky z mnoha akcí najdete právě v kalendáriu vpravo, když si zadáte rok a vyberete měsíc červen.

To jsou tedy jen některé akce přímo z Mělníka, ale znovu připomínám, že je toho mnoho i v okolí a v červnu se zvlášť činí sever našeho okresu, kde kromě oslav 650 let města Mšena a srazu anglických sportovních vozů, bude také ještě dnes již populární Plovárna na mšenském koupališti, nebo závody autoveteránů v Kokořínském Dolu. Pokusím se ty akce nějak ohlídat a snad i něco málo navštívit.


Plovárna bude v roce 2017 začínat dne 24. června ve 14 hodin a končit 25. června ve 2.00. Plakát zatím nemám. Bude dne 3.6. i Mělnická veteran rally.... http://www.vcc-melnik.cz/
Dne 24.6. zase něco podobného pořádají Mšeńáci...  http://www.jawaczveteran.cz/akce.php  Je opravdu těžké toto všechno mnohdy dohledat a důvod je i ten, že celá řada lidí je orientována převážně speciálně, než univerzálně :-)). Ale, jsou i lidé, co mají rádi dle nálady ,,všehochuť". Pěkný červen !!!

Žádné komentáře:

Okomentovat