pondělí 10. dubna 2017

Tento týden již půjdeme na zelené pivo. Velikonoční Krasličák bude pouze zelený.


Jednou z krásných velikonočních tradic posledních let je pití točeného zeleného piva. Pivo by se správně mělo čepovat ve vybraných hospodách a restauracích na zelený čtvrtek, ale nakonec to z praktických důvodů dopadlo již mnohokrát jinak a je to dokonce k všeobecné spokojenosti všech.

Někde raději začínají o dva, či tři dny dříve a jinde se dopíjí ještě 14 dní po Velikonocích  s milou slevou, ale je to prostě  zážitek po všech stránkách. Zlí jazykové sice tvrdí, že je to jen běžné obarvené pivo, ale ze své zkušenosti musím říci, že  zelená 13ka Starobrno obsahuje chutné a zdravé bylinky, má plnou příjemně nahořklou chuť a rozhodně to není nějaká vodička.

A kde se na Mělníku zelené pivo točí ? Poslední roky, se seznam míst prakticky nemění :


Převzato ze stránek www.zelenepivo.cz

Předloni jste mohli se Soutokem také navštívit obec Liblice a ochutnat ještě dvoubarevné pivo Krasličák z pivovaru Ježek v Jihlavě. Loni jsem měl namířeno do mělnické Šatlavy, která přibyla do Cesty pivních znalců a velmi jsem se podivoval, že je v nabídce pouze zelené pivo.
Jak to tedy s tím pivem z Jihlavy vlastně je ? Zřejmě se upustilo od dvoubarevného efektu, který vyžadoval správné pořadí načepování zeleného a červeného piva. V současnosti, se dodává do vybraných restaurací pouze zelená 14 ka Ježek. Ovšem, podle programu na stránkách  http://www.cestapivnichznalcu.cz/kalendar-specialu/rok-2017/#action-209 , by letos Šatlava toto pivo nabízet neměla ( bez záruky) a mělo by být opět jen v Liblicích a v neratovickém klubu Oskar, jako v minulosti.

Aktualizace 10.4. ve 20.10:

Zelený Krasličák v Šatlavě bude. Ověřeno pochůzkou :-)).

Žádné komentáře:

Okomentovat