pondělí 3. dubna 2017

Kam v sobotu 8. dubna ? Pozvánka do Prahy, Liběchova i na veslařské závody na kanále. Zde jsou přihlášené posádky.



Možná, že jsem měl začít pozvánku na sobotu veslařskými závody pod naším městem, ale nikde jsem na netu neobjevil žádný, natož  pěkný plakát. Začnu tedy tou dlouho avizovanou Prahou.

V sobotu 8.4. si můžete zajet zejména do Prahy- Letňan, kde se koná v době od 10.00 do 17.00 Autobusový den PID. V samotném terminálu má být k vidění spousta současných moderních autobusů, ale budou zde pendlovat na několika krátkých linkách i různé historické autobusy a přívěsy.


Ve stejný den, se v téměř stejné  době koná na laterálním kanále mezi obcemi Vraňany a Hořín opravdu velké veslařské závody. Vždyť se bude závodit na šestikilometrové trati a očekává se účast  asi 300 lodí. Podařilo se mi dokonce vypátrat listinu s přihlášenými  účastníky závodů... http://veslo-frontend.sportis.cz/cs/site/detail/?id=90

Sice se v těch zkratkách moc nevyznám, ale když například sjedete úplně na předposlední řádek, tak tam zrovna máme známá domácí jména. Všude, kde je MĚLN/ CZ jsou naši. Vidím v listině i Jirku Maleckého. Přijďte podpořit naše barvy !


A poslední akce z nabídky patří  Liběchovu. Liběchov sobě - Spolek pro záchranu kostelíčka .... http://kostelicek.eu/ . Spolek přišel se záslužnou činností  a mnozí máme ještě v živé paměti podzimní DED, které se právě v Liběchově při své premiéře mimořádně povedly, a to také i díky mimořádně letnímu počasí a vynikající průvodcovské činnosti všech, kteří nás seznámili, se zámeckým parkem, zámeckou salou terrenou, včelínem i vlastním kostelíčkem.

 Liběchov je v současnosti městečkem s bohatou historii a i dnes je pro své okolí vyhledávaným turistickým cílem. Kromě známých skalních výtvorů Václava Levého, zde můžete narazit také na zatím poněkud turisticky opomíjené bunkry tzv. Liběchovské příčky a rozhodně nelze navštívit městečko, aniž by se člověk nepokochal pohledy do kraje od kostelíka Sv. Ducha a Sv, Hrobu, a neobdivoval místní křížovou cestu. Díky lesům, skalám i Liběchovce je tu opravdu krásně.

Žádné komentáře:

Okomentovat