sobota 3. prosince 2016

První prosincový víkend se nese ve jménu romantiky.( Fotogalerie) Mikuláš nově a malý dárek.


Milí čtenáři, celá řada článků i diskusí vzniká proto, že někdo není s něčím někde spokojený. Jednou kritizujeme dopravní situace ve městě a balisety, podruhé to může být veřejná doprava mezi Mělníkem a Prahou, pak přijde situace, kdy nás může nažhavit už druhý večer netekoucí teplá voda a příště, se budeme třeba rozčilovat nad tím, že neseme odpadky a není to pro plnost kontejnerů a popelnic kam vysypat.

Kde ten původ občasné zloby jen vzniká ? Není to také tím, že je od nás vyžadována co nejlepší práce i s určitou flexibilitou, a proto jsme určitým způsobem nároční k okolí ? Vždyť to není tak dávno, co jsem se v jednom článku zmínil, že měsíčník Mělnická radnice za měsíc listopad po mnoha měsících  opět nedorazil a musel jsem čerpat informace z webu. S měsícem prosinec je to podobné, ale dnes jsem nové číslo dostal od těch, kteří už jej v jiné lokalitě dostali a přečetli si ho.

Docela mě tam na straně číslo tři  ( po rychlém nahlédnutí) mile překvapila jedna věc a vzpomněl jsem i na diskusi na Mělníčku. Kritizovaná železniční doprava je tam popsána, jako časově srovnatelná s dopravou autobusovou a dokonce se tam píše, že bude řada železničních spojů jezdit i o víkendech. Snad jen nebyla zatím vzata na zřetel ta úvaha, že přímé spoje do Prahy by mohly jet i dříve, než až v 6.31, ale to vše může přijít jednou zrovna tak, jako přišel ten půlnoční vlak z Prahy, po kterém jsem v minulosti z turistických i společenských důvodů v cestovních článcích tak trochu volal. Autobusy ve směru na Roudnici nad Labem dnes řešit nebudu a ani nevím, zda půjde i o víkendové dny :-).

Poslední dobou ke mně dorazillo plno tištěných médií nabitých různými zajímavostmi, které jsou buď novinkou, nebo třeba jen milou připomínkou čehosi krásného či zajímavého. Ať tak, či onak, dělá to člověku určitou radost. A co Soutok ?

Měli jsme dnes takový nádherný den, obloha hrála barvami, Vánoce již promlouvají do našich starostí i představ, a tak jsem udělal několik takových snímečků, se kterými jsem se moc nepáral ( vedlejší produkt mé dnešní náplně), ale snad vás pohladí a uznáte, že žijeme v pěkném místě. Mimochodem, koukal jsem dopoledne, jak jste sledovali díky včerejšímu televiznímu Vánočnímu Kameňáku v hojném počtu článek z natáčení ( únor 2015). Snad jen lze říci, že Mělník má prostě něco do sebe.

Kdo máte doma ještě malé děti, tak třeba užijete s blížícím se Mikulášem reklamu na mém posledním snímku, a pak tu mám úplně nakonec takový malý dárek. Chcete se trochu projet vlakem z interiéru svého domova a nic neplatit ? Není nic jednoduššího a aplikace, se stále rozšiřuje.... http://pohledzvlaku.cz/
Naše trať z Nymburku do Ústí nad Labem-Střekova je prý v přípravě. Informaci jsem načerpal z časopisu ČD pro vás, kde samozřejmě nechybí pozvánky na adventy v blízkém zahraničí a reklama na relativně levný výlet nočním vlakem do Švýcarska.














6 komentářů:

  1. Jirka z Mělníka8. prosince 2016 v 9:30

    Google nějak přitvrdil ochranu proti nežádoucím textům a komentáře pravděpodobně padají tam, kam nechci a nezobrazí se. Tak to zkusím ještě naposled:

    Ten večer bylo na focení pěkné světlo, vyšly Vám povedené fotografie - myslel jsem, že jste se vyhnul křivosti vánočního stromu, ale on ho někdo už narovnal :-)
    Nepřemýšlel jste o koupi turistické hole se stativem? Je to celkem levná, lehká a nepřekážející věc, která by se na večerní fotky hodila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jirko, v článku je v závorce taková malá nenápadná věta, ale dost důležitá. Mám poslední dobou nějak více práce, než kdy jindy, ale foťák u sebe nosím nějak už ze zvyku. Ani se mimochodem nepovažuji za fotografa, který by se stativem v ruce šel někam za nějakým účelem něco fotit, ale spíše za takového náhodného dokumentaristu, který v případu nouze zkusí využít nějakého pevného bodu ( zábradlí, zídka apod.).

      Nemusím shánět stativ na vysouvacích nožičkách, protože ho mimochodem mám.

      Vymazat
    2. Jirka z Mělníka9. prosince 2016 v 15:10

      Já vím, že máte - před časem jsme se o tom v komentářích bavili, psal jste, že ho většinou nechcete tahat s sebou - právě proto by Vás mohla zaujmout praktická turistická hůlka, která má, mimochodem, vedlejší funkci příručního stativu :-) zkusím v dalším komentáři napsat odkaz, ale pravděpodobně to je ten důvod, proč se nezveřejňují některé komentáře - to nebyla výtka na Vaší adresu, ale na Google, který už to těmi ochranami a sledováním reklam celkem přehání.

      Vymazat
    3. Jirka z Mělníka9. prosince 2016 v 15:11

      Ještě slíbený odkaz s tipem:

      https://www.alza.cz/walkingova-hul-se-stativem-d522328.htm?o=1

      Vymazat
    4. Vím, že to myslíte dobře. Mimochodem, čas od času, se v ČR objeví nějaký hit ze světa. Jedním z nich je nordic-walking, o kterém se říká, že je vhodný zejména pro seniory, protože usnadňuje turistické výstupy i sestupy a hlavně zapojuje do činnosti a posiluje tak i další svaly našeho těla. Stará a odznaky ozdobená turistická hůl je dnes už tedy spíše pro ozdobu domácího interiéru. Do nordic-walkingu, se neženu zatím z jednoho důvodu. Vždy mám rád zcela volné ruce, nemám na turistiku moc času a snad mám pořád ještě čas. Z toho, co však vidím kolem sebe, se domnívám, že pro penzistu je turistický pohyb i hůlky doslova otázkou kvality pohybu, mysli a života vůbec.

      Vymazat
  2. Ještě k webu. Ono je to vůbec podivné. Dnešní nejsledovanější článek má za den 9 návštěv. To tak bývá, že když delší dobu nepíši, tak jsou ta čísla nízká. Jenže, návštěvnost webu, se pohybuje už druhý den kolem 300 návštěv a nejvíc se zelená klasicky USA a Rusko. Vůbec mi není známo, jak k takovým občasným konstalacím dochází a co vlastně vyjadřují.

    OdpovědětVymazat