pátek 29. srpna 2014

Tankový den v Lešanech číslo 12. Již zítra 30.8. 2014 !


Mám tady před víkendem v nabídce ještě jednu bezvadnou akci, která se těší obrovské přízni obecenstva. Je to již 12. tankový den v Lešanech.
Lešany jsou samy o sobě nejlepším vojenským muzeem v republice a kromě exponátů mnoha slavných armád tu najdete i tank od nás z Mělníka, který kdysi stával před školou ZDŠ Jungmannovi sady. Jednou v roce však zdejší areál mnohonásobně ožije při akci zvané Tankový den.
Několik let nazpět ( 2008) zde byl i Soutok na Tankovém dni a musím říci, že nadchla nejen samotná přehlídka tanků několika armád, ale také ukázka boje z 2. světové války.


Divák mohl sledovat bojová vozidla německé armády známá pod přezdívkou Hakl v akci. Setkal se s rozvinutím bojové rojnice, zdařilé makety plamenometu s chrlícím ohněm, pravou přestřelkou, zajímáním vojáků a dokonce, se neplánovaně podařilo zapálit i tank, který se stal soustem pro rychlý výjezd hasičů. Obrázky z akce jsou k disposici, ale vzhledem k časové tísni ( akce je již zítra) jsem zvolil ilustrační fota ze Mšena, která se vztahují s vyjímkou úvodní fotky k první světové válce.
Letošní ročník má téma : 70. výročí ozbrojené invaze a boje u Dukly. Více na....

http://www.kudyznudy.cz/Aktivity-a-akce/Akce/Tankovy-den-v-Lesanech-(1).aspx



Jak do Lešan ? Samozřejmě autem přes Prahu na Benešov a v Týnci nad Sázavou do obce Krhanice. Zde pak přes řeku Sázavu již přímo do areálu. Začátek v 9.30.

Vlakem přes Všetaty s přestupem do Prahy na hlavní nádraží, nebo až do Vršovic. Tudy již projíždí trať číslo 210 zvaná také Posázavský Pacific ( Praha-Vranné nad Vltavou- Dobříš/ Týnec nad Sázavou-Čerčany). Vystoupíte ve stanici Krhanice, přejdete most přes řeku Sázavu a odbočíte vpravo. k areálu zbývá asi 300 metrů.


SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat