středa 6. srpna 2014

Posádka lodi Petburg zřejmě trucuje, ale přichází zpráva ze soutoku Labe a Sály od německých přátel.


Petburg u Horních Počapel.

Zatímco poutník Petr Hirsch podává ze své cesty zprávy i několikrát denně a momentálně dorazil do Lucemburska, tak totéž nelze říci o posádce plavidla Petburg.

Ta dorazila již někdy ke konci července do Děčína, ale tady náhle nastaly překvapivé problémy s povolením provozu plavidla po německé části řeky. Podivnou zprávu vydávájí dne 24. července jedny ústecké noviny , kde je údajně plavba povolena, ale v závěru se stejně píše, že pouze k hranicím a dále bude v Německu muset posádka prý znovu žádat o povolení německou stranu.http://ustecky-kraj.5plus2.cz/povoleni-pro-lod-z-pet-lahvi-petburg-pro-plavbu-do-nemecka-p31-/decin.aspx?c=A140723_154517_ppd-decin_p2roj

Kdo jste sledovali situaci kolem povolení další plavby plavidla, která byla hojně presentována v médiích, tak již víte, že posádka ztratila v Děčíně několik dní a rovněž trpělivost. Projevila na svém webu zájem o stará jízdní kola, která rovněž symbolicky ozdobila pet-lahvemi a vydala se na cestu k Hamburku po známé Elberadweg. V podstatě ve stejný den, se našla celá řada dobráků a chytráků, kteří kritizovali v diskusích připravenost akce a zdůrazňovali, že v Německu je Labe mnohem frekventovanější než u nás a tak se nelze požadavkům německé strany na opatření plavidla motorem a osobou vlastnící průkaz vůdce malého plavidla divit. To je ovšem poněkud zkreslené, protože stejně tak, jako u nás, tak i v Německu lze plout na Labi plavidly, která žádný motor nemají ( kajaky, pramice, šlapadla) a pokud to není pravda, tak je to hrubá chyba našich sdělovacích prostředků, že o takové závažnosti naše dovolenkáře nikdy neinformovali. Spíš jde tedy o neobvyklost a možná i relativní velikost plavidla, která zřejmě sehrála hlavní roli, ale to stejně již nyní nikdo neřeší.

Dlouho jsme se tedy mohli jen dohadovat, zda posádka skutečně k cíli na kolech vyrazila, nebo si to někde nakonec rozmyslela, ale dnes přišla na facebook zpráva s obrázky, podle níž, se posádka nacházela v kempu u ústí Sály do Labe. To tedy znamená, že posádka na kolech pěkně frčí vpřed a brzy přijde velkoměsto Magdeburg. Zda se již konečně na webu také ozve někdo z posádky, toť otázka, ale v každém případě je tu servis přímo na volej Soutoku.

http://elbe-saale.blogspot.de/2014/08/petburg-zu-gast-im-elbe-saale-camp.html

SŠ.


Žádné komentáře:

Okomentovat