pondělí 23. června 2014

Jedenáctý ročník dobrodružné sportovní hry Kolobojovka 2014 očima jednoho ze soutěžících.


Nultá indície na webu měla dovést účastníky do místo startu.

Nedávno jste si mohli přečíst na Soutoku článek, že se 21. června 2014 koná již 11. ročník kolobojovky. Co to je?  Tak to se můžete asi nejlépe dočíst na webu http://kolobojovka.blogspot.cz/. Dá se říci, že se jedná o krásnou dobrodružnou hru na čas a body, kterou strávíte v sedle jízdního kola i mimo něj a zapojíte přitom v rámci týmu síly fyzické, vytrvalost i znalosti.

Do letošní kolobojovky bylo přihlášeno 12 týmů, ale jeden se omluvil pro nemoc a zbylí členové se snad přidali do jiných týmů, jak se uvádí na webu. Zůčastnily se tedy tými...

Přihlášené týmy:
·         Prasklý Gumy
·         20 dkg točeňáku
·         Mlýnský - pro nemoc/i odstupují a zbylí členové se přidají do ostatních týmů
·         SDG54-rr22
·         Kill Bill
·         Fast Forward
·         Jirkovy Grácie 
·         Viagra
·         Restart Gang
·         Jeleni
·         Klášterka
·         Bourací kladiv


Nultá indicie publikovaná na webu má za úkol přivést účastníky do místa startu, kterým je nějaký kemp, nebo tábořiště, a to nejlépe ještě v pátek, byť tým může dorazit na místo zahájení i v sobotních brzkých hodinách. Jaké tedy bylo letošní místo srazu ?

Správné rozluštění nulté indície:

Poslední díl trilogie.... Homolka a tobolka, se ve čtvrté minutě a čtvrté vteřině zmiňuje o horské zotavovně Radost. Bobří řekou je míněna foglarova Sázava a tak by se zprvu mohlo zdát, že jde o Stříbrnou zátoku u Ledče nad Sázavou, kam jezdil Foglar se svým oddílem, a který je skutečně na mapě Střední Posázaví ve čvrtém sloupci, ale jde o chyták. Právě ten Homolka odkazuje na kemp Radost, který je nedaleko Zruče nad Sázavou, což je asi o 10 km vzdušnou čarou  po proudu řeky dále.

Závodníci vyrazili v sobotu v 9.30 na trasu na základě první indície.

Mám sice slíbené fotografie indícií, ale Soutok nerad čeká a otálí, tak zatím jen tolik, co si asi zhruba pamatuji, a pak je sem dodatečně třeba dám.

 Jakási prázdná mapka republiky s tečkou a na druhé straně bylo povídání o vínu. To účastníky dovedlo do obce Pavlovice, kde našli indicii ( vlastně jakousi kešku) další.  Velké Pavlovice a vinařská oblast Pálava ( tečka v mapě republiky) jsou známou vinařskou oblastí. Mimochodem, prý také byla jedna indície zcela čistým papírem, který bylo nutné zapálit, aby cosi zobrazil. Proto pořadatel nabádal, co vše mají družstva vzít sebou.

Následující indície zobrazovala sedmistupňové pivo, kahan a píšťalku. Družstva správně uhádla, že místem další indície je nedaleký sklářský skanzen. ( Skláři používají oheň, foukají sklo a skutečně měli povolené u své práce nízkostupňové pivo)  Indície prý nebyly letos ani nijak moc schované a pokud tým uhádl místo, tak je brzy našel.

Zde byla indície s obrázkem herečky Jiřiny Bohdalové. Následující indície byla u rozhledny jménem Bohdanka poblíž Bohdanečského rybníku.

Tam byla jakási indície, která posunula k dalšímu cíli závodní tými pomocí převedení morzeovky do písemné podoby. Šlo o obec Třebětín.

V hlavě mi utkvěla indície, která měla udávat jakési souřadnice. Když je závodníci spojili, tak dostali místo, kterým je jakýsi zeměpisný střed republiky, kterým je obec Čihošť.
http://hrus.wordpress.com/2013/11/01/cihost/ ( spodní obrázek ukazuje pamětní desku znázorňující tuto skutečnost)

Odtud nějaká složitá a dlouhá matematická rovnice prý dovedla účastníky skutečně do tábořiště ve Stříbrné zátoce, kam jezdil Jaroslav Foglar ( Jestřáb) se svým oddílem. Cesta tu prý vedla stále s kopce dolů k řece.

Celkem bylo deset stanovišť, kam se účastníci dostali díky indíciím. Ujeto bylo nějakých 60- 85 km, ale co je zajímavější, je skutečnost, že se dojíždělo za svitu čelovek ve 23.30 SELČ a prví čtyři týmy se vešli do 8 minut. Čili, boj o vítězství a také právo uspořádat příští ročník kolobojovky trval dlouhých 14 hodin.

Vy se můžete podívat na spodním snímku na celou trasu letošní kolobojovky. Jednotlivé indície jsou v mapě v kroužku. Pokud skutečně dostanu fotky indícií, tak je sem rád dodám. Mělnický tým byl čtyřčlenný, nesl název Kill Bill a skončil čtvrtý, pouhých 8 minut za vítěznou Viagrou. Jako jediný letos dorazil na místo startu až v sobotu ráno před startem, ale to vůbec není důležité. Dokazuje to však velkou houževnatost týmu po velmi brzkém vstávání a dlouhé cestě autem.


SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat