čtvrtek 5. června 2014

Další paleta akcí na tuto sobotu (7.6. 2014)


Těžko to někde najít, ale je tu informace, kterou lze považovat téměř za oficiální. V sobotu 7.6., se koná již 36. ročník Memoriálu Václava Šeby a 12. ročník Petra Tomana za hasičskou zbrojnicí v Mělníku-Blatech. Příznivci hasičského řemesla i dobré zábavy jsou samozřejmě vítáni a zvlášť i děcka, protože i hasičů není nikdy dost a je tu samozřejmě zájem o nové mladé členy. Začátek v 9 hodin.

Druhá pozvánka je pak do Lhotky na Dětský den, který začíná ve 13 hodin.  http://www.lhotka.cz/akce/index.php  K vidění bude i historický šerm.
V neděli, pak od 14 hodin bude ve Lhotce vystupovat populární zpěvák Josef Zíma. K tanci a poslechu hraje Standa Tatar. Obě akce na místním hřišti.

A teď si dovolím být trochu nadregionální pokud jde o okres a regionální, pokud berete naši oblast i, jako součást regionu Středního Polabí.
Zdá se, že se objevil nový a dokonce český GianLuca Ratta . Jak už to ale bývá, tak mediálně nic moc. Více o člověku, který chce pěšky projít celý svět, se dočtete zde: http://www.lidovky.cz/chci-pesky-projit-cely-svet-rika-poutnik-petr-hirsch-pcz-/lide.aspx?c=A140204_105058_lide_ape
Setkat s poutníkem, se můžete také třeba v sobotu v 16 hodin v obci Veleliby u Nymburka, kde bude slavnostně vysazen strom míru. V tamním kostele, pak bude veřejnosti promítána jeho pouť z let 2010-2013, kdy postupně prošel poutní místa Santiágo de Compostella, Řím a Jerusalém.

A již pomalu upozorňuji, že 21. června tu máme další pivní festival a tentokrát v Nymburku ( Slavnosti Postřižínského piva) http://postriziny.cz/cz/aktualita/den-piva-2014.html . Exkurse do pivovarských provozů od 9 do 12.30.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat