pátek 17. května 2013

Přijďte prožít placené dobrodružství.


Je spousta lidí, kteří někam chodí, nebo dojíždí do práce, ale většina se vrací domů a mnozí z nich se vydají takříkajíc za tím nepovinným a příjemnějším.
A mnozí z nás už za takový lehčí druh relaxace považují docela obyčejnou procházku do našeho města, kde žijeme.

Je hezké, že stále jsou ještě mezi námi lidé, kteří mají k městu určitý vztah, nehledají jen negativa a kritiku, či prostě jen ten odpočinek v různé formě, ale snaží se i přijít s návrhy a připomínkami, co by v našem městě mohlo ještě být a přispívají tak ke zkvalitnění života v něm i určité turistické hodnoty.

Samozřejmě, že to nemá takovou váhu, jako když něco vzniká spoluprací radnice s podnikatelskými subjekty,majiteli, nebo dobrovolnými spolky a sdruženími, ale nápady jsou na světě a to je důležité. Vždyť díky všem těmto okolnostem již dnes může za účelem výhledu  konečně po mnoha desetiletích vstoupit občan do ochozu dominanty města, zajít si ke středověké studni, která k sobě váže i republikový rekord, projet se výletní lodí pod městem, či obdivovat městské středověké hradby, příkop, kostely, ale třeba i zajímavé gastronomické podniky.

Je ale stále ještě co zlepšovat a město má hlavně dluh k občanům pod zemí. Vždyť Mělník by měl patřit pod zemí mezi taková města, jako jsou Tábor, Znojmo, Jihlava a kvanta dalších.

Celková situace byla již nejednou rozebírána na Mělníčku i v médiích a tak není třeba, se zde zabývat stavem věci, ale přesto se nyní stalo cosi, co je svým způsobem zajímavé a stojí za zveřejnění. Ostatně, Soutok vždy tvrdil, že řada dobrých věcí zašla na nezájem a špatnou reklamu. A nutno říci, že občas propagoval věci, které propagovat chtěl, protože je ocenil.

Vězte, že nyní máte unikátní možnost, se podívat do velmi hezkých sklepních prostor města, zahrát si na archeologa, užít si tu atmosféru, možná se i zapsat do městských dějin a ještě si i trochu přivydělat. Krom toho uděláte něco pro sebe i pro spoluobčany a další turisty. Zda odpracujete jen hodinu, nebo se vám to bude líbit tak, že přijdete i příště rádi, je zcela na vás.

Více informací zde: http://melnicek.cz/node/13050#comment-15912
Jedná se o sklepy pod tímto domem v Husově ulici:



SŠ.


Žádné komentáře:

Okomentovat