sobota 25. května 2013

Hasiči Blata budou křtít zvoničku. Přijďte se podívat.


Je tomu téměř rok, co vám Soutok přinesl fotografie i videa z memoriálu Václava Šeby a Petra Tomana,  a nakonec i ze slavnostního pochodu u příležitosti 90 let místního sboru ( vše v archivu Soutoku). Počasí tehdy přálo a akce, se moc a moc povedla.
Nyní ( a už bylo na čase :-) ) náhoda chtěla tomu, abych při cestě kolem spatřil tuto věc. Kdo vůbec nemá tušení, co že to je na obrázku, tak vězte, že jde o zvoničku, která stávala v Kokořínské ulici a chybí ji zvon, který byl patrně v letech 1995 až 2012 zřejmě zcizen. Na zvon se vyzvánělo při mimořádných událostech a moje generace mu často říkala umíráček, protože většinou zvonil, když někdo zpravidla starý zemřel. Dnes tedy zvonička bohužel zvon už, nebo ještě nemá, ale již byla na něj vyhlášena veřejná sbírka.


O historii zvoničky a místního sboru, se můžete dočíst na stránkách místního SDH http://www.sdh-blata.cz/hasici/hasici-melnik

Kromě toho se dozvíte, že sobota 8. června 2013 je připravena opět velmi slavnostně. Po závodech dětí bude pokřtěna slavnostně zvonička a nebude chybět ani hudba i zábava. Pokud budete mít zájem, můžete přispět i na nový zvon, aby právě tady na Mělníku-Blatech stálo po zásluze historické dílo, jako odkaz dalším generacím. Lépe to snad ani presidentka klubu SDH Mělník-Blata Pavla Urbanová napsat nemohla ;-).

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat